HIFK-uutiset

Sori vaan tosta nolosta otsikosta. Tulee ihan mieleen "STT:n uutisia ..."


2.9.

Hockey Night-kamerat neljä kertaa IFK:n peleissä

MTV3 on alustavasti päättänyt tulevan kauden Hockey Night-ottelunsa. Punaiset Pedot pääsevät ruutuihin neljä kertaa näissä merkeissä. IFK:n peleistä runkosarjassa televisioidaan näillä näkymin seuraavat:

Hockey Night-lähetykset otteluista tulevat totuttuun tapaan sunnuntaisin alkaen klo 15:50.
IFK näkyy myös Nelosella: kanava televisioi kaikki kolme IFK:n alkulohkon kotipeliä.

Alustava Hockey Night-ohjelma kokonaisuudessaan
Nelosen EHL-ottelut


26.8.

Tuomainen ja Ruutu maajoukkueeseen

Päävalmentaja Hannu Aravirta nimesi tänään kauden ensimäisen maajoukkueryhmän Prahassa pelattavaan Ceska Pojistovna Cupiin, joka pelataan 3. - 6.9. Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat Venäjä, Ruotsi ja isäntäjoukkue Tsekki. Turnaus on osa Euro Hockey Touria.
IFK:sta kutsun maajoukkueeseen saivat hyökkääjät Jarkko Ruutu ja Marko Tuomainen.

				Maalivahdit:
				Pasi Kuivalainen	Ässät
				Vesa Toskala		Ilves    
            
				Puolustajat:        
 				Martti Järventie  	Ilves
				Antti-Jussi Niemi	Jokerit 
 				Erik Kakko		HPK
		    	Petteri Nummelin	HC Davos  
 				Tom Koivisto    	HPK
				Pasi Peltonen		Ässät   
 				Mikko Myllykoski	SaiPa            
            
				Hyökkääjät:        
 				Sami Ahlberg    	Ilves
				Lasse Pirjetä		Tappara   
 				Mikko Eloranta   	TPS
				Jarkko Ruutu		HIFK    
				Marko Tuomainen		HIFK 	
				Juha Ikonen     	Espoo Blues
				Eero Somervuori		Jokerit  
 				Joonas Jääskeläinen 	Espoo Blues
				Jussi Tarvainen		JYP  
 				Tomi Kallio		TPS
		    	Jukka Tiilikainen	Jokerit 
 				Niko Kapanen    	HPK  
 				Jari Kauppila		Jokerit

6.8.

Chrisu Chicagon paidassa kaudella '93-94

Ruutun sopimus purettiin

Vahvat huhut Christian Ruutun lähdöstä IFK:sta pitivät siis paikkansa. Miehen 2-vuotinen sopimus, joka olisi kattanut vielä '98-99-kauden, purettiin viime viikon torstaina. Ruuttu sai korvauksen sopimuksen purkamisesta ja on nyt vapaa siirtymään minne haluaa. Korvauksen summaa hän ei halua kertoa julkisuuteen. Kesäharjoittelusta erimielisyydet eivät kuitenkaan tainneet johtua sillä Ruuttu kertoo Iltalehdessä hänelle ilmoitetun puolitoista viikkoa mestaruuden voittamisen jälkeen ettei häntä enää tarvita. Tämän tarkemmin kumpikaan osapuoli ei ole kommentoinut välirikkoon johtaneita syitä.
Iltalehden jutun mukaan Chrisu on saanut tarjouksia Ruotsista ja Sveitsistä SM-liiga-seurojen lisäksi. Suomessa hänen vahvimmat seuravaihtoehdot lienevät Porin Ässät ja Kiekko-Espoo. Ulkomaille Ruuttu enää tuskin lähtee, koska hän valitsi IFK:n vuosi sitten sen vuoksi että perhe pääsee asettumaan Suomeen. Myös hienon uran päättäminen on yksi mahdollisuus. Ruutun mukaan hän tekee päätöksen jatkosta kuukauden sisällä.
Toivon Chrisulle parasta mahdollista jatkoa mitän mies sitten jatkossa pättääkin tehdä !!


1.8.

Nashvillen petolauma kasvaa, Linna Predatorseihin

MM-kisoissa edukseen esiintynyt Kaj Linna siiryy ensi kaudeksi vahvistamaan Nashville Predatorsin takalinjoja. Linnan mukaan sopmuspaperit ovat allekirjoitusta vaille valmiina. Sopimuksen pituudesta tai arvosta ei vielä annettu julkisuuteen tietoja.
Linnan lähtö ei ole yllätys. Hän kertoi menneellä kaudella halustaan palata Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Pitkään näytti siltä että "Börje" olisi matkalla IHL:n Detroit Viperssiin, ennenkuin Predators tuli mukaan kuvioihin.
Linna lähti 90-luvun alussa Karhu-Kissoista pelaamaan (ja opiskelemaan) Bostonin yliopistoon, kun paikkaa IFK:n liigaryhmästä ei silloin tuntunut lohkeavan. Neljä menestyksekästä kautta Bostonin riveissä NCAA-liigassa eivät jääneet NHL-seuroilta huomaamatta. Ottawa Senators varasi Linnan 7. vuorollaan (183. varaus yht.) 1995 ja teki samalla vuoden sopimuksen. Otteet harjoisleirillä eivät kuitenkaan tyydyttäneet joukkueen johtoa ja näin Kaj lähetettiin AHL-liigan Prince Edward Island Senatorsiin. Siellä hän oli joukkueensa tehokkain puolustaja, mutta kutsua ylös ei silti kuulunut. Kauden loputtua Ottawa päätti lakkauttaa P.E.I. Senatorsin toiminnan ja näin Linna suuntasi takaisin Suomeen.

Statistiikkaa P-Amerikan kausilta:

							  O   M  S  P  J
		1991-92 Boston University      NCAA  33  7  14  21  46
		1992-93 Boston University      NCAA  36  2  27  29  71
		1993-94 Boston University      NCAA  34  4  13  17  26
		1994-95 Boston University      NCAA  36  7  20  27  26
		1995-96 Prince-Edward-Island Sena  AHL  67  6  24  30  32

30.7.

Nuoria Petoja maajoukkueleirillä

KalPan kasvatteja oleva IFK:n sentteri Mikko Kainulainen maalasi 20-v maajoukkueen avausmaalin joukkueen kuitenkin hävitessä otteluleirinsä avauspelin Tapparalle 2-4 eilen Tampereella. Kainulainen oli jo viime kaudella IFK:n liigaringissä mukana, mutta pelasi koko kauden A-junioreissa.
Maajoukkueeseen IFK-väriä lisäsivät Mikko Jokela, Niklas Hagman ja Olli Ahonen. He jäivät kuitenkin ilman tehopisteitä. Tänä iltana sama yhdistelmä kohtaa HPK:n Rinkelinmäellä.
Tästä joukkueesta osa jatkaa 8.-16.8. pelattavaan Lake Placidin turnaukseen jossa Suomi kohtaa Ruotsin, Sveitsin sekä isäntämaan juniorisarjoista kootut East ja West-joukkueet. Edellä mainittujen lisäksi IFK:n puolustaja Marko From on nimetty varalle turnausmiehistöön.

Update!

HPK pelasi tasan 3-3 pikkuleijonien kanssa. IFK:n pelaajat eivät tällä kertaa päässeet pöllyttämään verkkoja, mutta Olli Ahonen sai syöttöpisteen ottelun avausmaaliin sekä Mikko Kainulainen ja Niklas Hagman maajoukkueen toiseen osumaan.


16.7.

Ei uusia Petoja NHL:ään, ainakaan toistaiseksi

Maaginen heinäkuun 15. päivä on ohitettu myös pohjois-Amerikassa, joka tarkoittaa myös että europelaajien vapaa siirtoraja on saavutettu. Yksikään näistä NHL-seurojen kiinnostuksen kohteena olleista IFKlaisista (Caloun, Tuomainen, Ruutu) ei tehnyt viime yönä sopimusta Atlantin toiselle puolen vaikka puhelimet varmasti ahkerasti soivatkin.
Tosin tämäkään ei 100 %:lla varmuudella tarkoita että he jäisivät puolustavien Suomen Mestarien riveihin, mutta tästä eteenpäin IFK voi määritellä pelaajille haluamansa hintalapun. Toisaalta pelaajia jotka ovat jo pelanneet urallaan NHL:ssä ei tämä heinäkuun 15. päivän raja koske.


14.7.

Ville Siren ja Luciano Borsato IFK:hon, Daviesta odotetusti Ankka

Kuvat SC Bernin ja Kölner Haienin kotisivuilta

Puolustaja Ville Siren, 34, ja sentteri Luciano Borsato, 32, ovat tehneet sopimukset IFK:n kanssa.
Siren on tuttu pelaaja suomalaisille jääkiekkofaneille joka nyt tekee kuuden ulkomailla vietetyn kausien jälkeen paluun SM-liigakaukaloihin. Viime kaudet Ilveskasvatti on edustanut Sveitsin A-liigassa SC Berniä jossa hän viime kaudella saalisti tehopisteikseen 4+13 42:ssä pelissä. Siren myös voitti seuransa jäähykuninkuuden 116 minuutilla. Sirenilla oli vielä sopimusta jäljellä Bernin kanssa, mutta se purettiin koska joidenkin tietojen mukaan hän oli liian kallis pelaaja seuralle. Mies pelasi myös kelpo uran NHL:ssä , joka usein uhodetaan. Siren pelasi '85-90 yhteensä 290 peliä Minnesota North Starsin ja Pittsburgh Penguinsin riveissä. Hän kuului myös pitkään Suomen maajoukkueen vakiokalustoon.
Siren tuo paljon voimaa sekä kokemusta. IFK:n takalinjoille ja sopii Kölniin suuntaavan Bob Halkidiksen paikalle.
Luciano Borsato on mielenkiintoinen kanadalaispelaaja, joka on jo monena syksynä ollut huhuissa siirtymässä IFK:hon. Hän on viimeiset kolme kautta pelannut Kölnin riveissä. Viime kaudella mies oli joukkueensa viidenneksi paras pistemies (12+15=27) vaikka pelasi vain 29 peliä. Tätä ennen Borsato pelasi Winnipeg Jetsin organisaatiossa, pääasiassa ykkösjoukkueessa mutta myös farmissa Monctonissa ja Springfieldissä. Hieman pienikokoisena pohjois-Amerikan mittapuiden mukaan (180 cm) jäi läpimurto NHL:ssä tekemättä. Mies pelasi myös yhden kauden 80-luvun lopussa Tapparassa. Hän oli myös mukana 1995 Kanadan MM-kisamiehistössä.
Borsatoa pidetään rankasti töitä tekevänä kahden suunnan sentterinä, joka on myös erittäin hyvä aloittaja.
Sirenin sopimus on yksi- ja Borsaton kaksivuotinen.

Aavan meren tuolla puolen...

Lähtöpuolella pieniä kysymysmerkkejä ovat sopimuspelaajista Jan Caloun, Jarkko Ruutu ja Marko Tuomainen joita pommitetaan NHL:n suunnalta. Johan Davidssonin kaksivuotinen sopimus Anaheimiin julkistettiin tänään. Europelaajienhan vapaa siirtoaika päättyy 15. heinäkuuta.

Tulijoiden statistiikkaa IFK:n virallisilla sivuilla


9.7.

Rudy mukaan Canucksien prospect-leirille

Jarkko Ruutu on kutsuttu Vancouveriin leirille yhdessä 16 muun Canucksien tulevaisuuden lupauksen kanssa. Sen tarkoitus on lähinnä antaa pelaajille oppia kesäharjoittelusta. Ohjelma pitää sisällään mm. jääharjoittelua, kimmoisuustestejä, luentoja ravinto-opista ja voimaharjoittelua Canucksien kuntovalmentaja Peter Twistin johdolla. Leiri alkaa 13. ja päättyy 18. päivä heinäkuuta. Todennäköisesti emme siis näe Rudya enää SM-liigakaukaloissa tulevalla kaudella.

Canucksien tiedote leiristä


30.6.

Timonen ja Peltonen sopimuksiin

Kimmo Timonen ja Frölundassa viime kaudella kiekkoillut Ville Peltonen ovat tehneet sopimukset Nashville Predatorsin kanssa. Diilien pituudesta tai muista yksityiskohdista ei vielä ole tietoa.

9.7. update!

Helsingin Sanomien tämän päiväisen jutun mukaan Timosen sopimus on kaksivuotinen, johon lisältyy mahdollisuus purkaa se ensimmäisen vuoden jälkeen jos peliaikaa ei heru toivotulla tavalla.
Ville Peltosen sopimus on epävirallisten tietojen mukaan vain yksivuotinen

Nashville Predators


28.6.

Rudy ja Leksa NHL-haaviin

Buffalossa lauantai-iltana Suomen aikaan järjestetyssä vuotuisessa varaustilaisuudessa kaksi IFK:n pelaajaa päätyi NHL-joukkueiden listoille. Vancouver Canucks varasi hienot playoffit pelanneen Jarkko Ruudun kolmannella kierroksella, 68. vuorolla. Suomen 18-vuotiaiden EM-hopeajoukkueen tehokkain puolustaja Mikko Jokelan NHL-oikeudet nappasi New Jersey Devils neljännellä kierroksella, 96. vuorolla. Lievänä yllätyksenä voidaan pitää sitä, ettei Niklas Hagmania varattu. Pikku-Hakki oli hyvin mukana CSB:n rankinglistoilla läpi kauden ja hänen ennakoitiin menevän neljännellä tai viidennellä kierroksella.
Teksti-TV:n tietojen mukaan Canucks haluaisi Rudyn riveihinsä jo ensi kaudeksi. NHL-joukkueilla on NHL:n ja IIHF:n tekemän sopimuksen perusteella heinäkuun 15. päivään asti aikaa signata eurooppalaisia riippumatta pelaajien sopimustilanteesta.
Koko draftin ykkösvaraus oli odotetusti kanadalainen Vincent Lecavalier, jonka valitsi viime kauden jumbojoukkue Tampa Bay Lightning. Myöskään sekään ei ollut yllätys että suomalaisista ykkösnimi oli Jokeripakki Ossi Väänänen jonka Phoenix Coyotes valitsi toisella kierrokseilla, 43. vuorolla.


25.6.

Timonen ja Peltonen Kantrikaupunkiin?

Teksti-TV uutisoi tänään Kimmo Timosen ja Ville Peltosen edustavan ensi kaudella NHL:n tulokasjoukkuetta Nashville Predatorsia. Uutisessa puhuttiin vain "Buffalosta kiirineistä tiedoista", mahdollisesta treidistä ei kerrottu mitään.
Tämä on hieman outoa koska Timosen NHL-oikeudet kuuluvat LA Kingseille ja Peltosen vastaavat käsittääkseni yhä Frölundan kaudesta huolimatta San Jose Sharkseille. NHL jäädytti viime torstaina kaikkien joukkueiden väliset siirrot ja rosterit tulevaa laajennus- ja tulokasdraftia varten, joten oikeuksien kauppaaminen ei edes tällä hetkellä ole mahdollista. Täytyy vaan toivoa ettei ns. varma huhu olisi taas muuttunut matkalla uutiseksi kuten viime kesänä Johan Davidssonin siirtyminen Anaheimiin.
Päivitän tätä sivua heti kun lisäinformaatiota tihkuu.

26.6. update!

STT:n nimeämättömät lähteet Buffalossa pitivät ainakin puoliksi paikkansa sillä laajennusdraftin jälkeen Nashvillen GM Dave Poile kertoi hankkineensa Ville Peltosen oikeudet San Josesta viidennen kierroksen varausvuoroa vastaan. Toinen Predatorsien ensimmäisistä tredeistä toi joukkueeseen hieman peltosmaisen mutta kovempaa pelaavan venäläislaiturin Sergei Krivokrasovin Chicagosta. Korvaus hänestä päätetään myöhemmin.

Predatorsien varaukset laajennusdraftissa ESPN:n sivuilta

27.6. update!

Myös Kimmo Timosen oikeudet siirtyivät Kingseiltä Predatorsille viime yön kaupassa, jossa myös tsekkipuolustaja Jan Vopat meni tulokasjoukkueeseen. Korvaukset näistä miehistä päätetään myös myöhemmin. Nyt Timosella on edessään sopimusneuvottelut.
STT:lle "kiirinneet tiedot" pitivät siis paikkansa, ainakin siltä osin että oikeudet siirtyivät!


23.6.

Jeren silmävamma pelättyä lievempi

Tämänpäiväinen Helsingin Sanomat kertoi Jere Karalahden saaneen lasinsirpaleen silmäänsä Juhannuksena. Jutun mukaan vamman vuoksi miehen uran jatko oli vakalaudalla.
IFK:n julkaiseman tiedotteen mukaan Jeren vasen silmä on leikattu HYKS:in silmätautien klinikalla dosentti Pekka Ruusuvaaran toimesta. Vamma ei uhkaa silmän näkökykyä. Karalahti palannee joukkueen harjoituksiin kuukauden kuluttua.
Tsemppiä, Jere!!!

IFK:n tiedote asiasta

Vaikka tässä tilanteessa on kaikilla päällimmäisenä mielessä Jeren toipuminen, niin tässä vähän uutisia NHL-rintamalta:

Kings jätti Karalahden suojaamatta laajennusdraftia varten

LA Kings on jättänyt Karalahden suojaamatta perjantaista laajennus- eli expansion draftia varten. Tämä tarkoittaa sitä, että Jeren NHL-oikeudet voivat siirtyä Nashvilleen mikäli Predators hänet valitsee. Tämä on tosin aika epätodennäköistä koska Nashville saa ottaa vain yhden pelaajan kustakin NHL-joukkueesta (kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja kolmetoista hyökkääjää). Mm. Kimmo Timonen *, Olli Jokinen ja Sami Kapanen kuuluivat suojattujen pelaajien joukkoon. Sen sijaan Capitals ei ole suojannut Esa Tikkasta.
* = NHL.com:in lista tosin kertoo myös Timosen jääneen suojauksen ulkopuolelle, toisin kuin ESPN:n vastaava

Suojaamattomien pelaajien lista ESPN:n sivuilta


3.6.

Nieminen IFK:hon, Tuomaiselle jatkodiili

Veikko oikeammassa ympäristössä
Kuva IFK:n virallisilta kotisivuilta

IFK on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen maajoukkueen monivuotisen luottosentterin Mika Niemisen kanssa. Viime kaudella "Veikko" oli kaikesta kritisoinnista huolimatta Jokerien paras pistemies 41 pisteellä (18+25) 48 pelissä. Ilves-kasvatti Nieminen palasi viime kaudelle SM-liigaan kuusi vuoden tauon jälkeen jolloin mies pelasi Luleåssa (SWE) ja Grasshoppersissa (SUI).

Niemisen statistiikka IFK:n viralliselta saitilta

Veke Tuomainen jatkaa

Niin HPK:hon kuin Luleåånkin huhuiltu Marko Tuomainen on solminut IFK:n kanssa yhden vuoden jatkodiilin.


21.5.

Illan Finaali: Chrisu Ässiin?!?

TV2:sen Illan Finaalin mukaan Christian Ruuttu "ei enää nauti IFK:ssa valmennusjohdon luottamusta" ja on vaihtamassa maisemia, vaikka on vasta pelannut 1. vuoden kaksivuotisesta sopimuksestaan. Kiinnostusta on löytynyt vahvasti Porin suunnalta.
Edelleenkin Illan Finaalista; voi olla totta, voi olla yhtä hyvin dadaa, you make the call.


18.5.

Seitsemän Petoa hankkivat hopeat mitaliketjun jatkeeksi

No niin, värikkäiden vaiheiden Suomi hävisi finaalisarja kahden ottelun sarjan Ruotsille pistein 1 -3. Itse pelithän päättyivät 0-1 ja 0-0. Aina voidaan jauhaa loputtomasti ensimmäisen dinaalin tuomari Alex Dellin ratkaisuista ja finaalisarjan muodosta, mutta faktana pysyy se että Ruotsi teki noissa kuudessa erässä sen tarvittavan maalin joka sinivalkoisitä jäi tekemättä.
IFKsta jatkoa kotokullalle saivat Kaj Linna, Kimmo Timonen, Jere Karalahti, Olli Jokinen, Marko Tuomainen, Jarkko Ruutu ja valmennusryhmään jälleen lukeutunut Jari Kaarela. Näistä Karalahti äänestettiin täysin ansaitusti kisojen 1. AllStars-kentällisen toiseksi puolustajaksi ja ex-tähtirinta #16 Ville Peltonen vasemmaksi laidaksi. "Vanhoista tutuista" myös Sami Kapanen jatkoi Carolinan kanssa lyhyeksi jäänyttä kauttaan Zürichin ja Baselin MM-jäillä. Tämän lisäksi Petopaitaan ensi kaudella pukeutuvat Toni Lydman ja Toni Mäkiaho pääsivät mitalien makuun.

Mutta kaiken kaikkiaan kiitos koko Suomen joukkueelle pelaajia sen enempää erittelemättä, hopea oli tälät ryhmältä todella fantastinen suoritus, KIITOS!

Sen sijaan USA:n joukkueeseen nimetyt Brian Rafalski ja Tim Thomas saivat tehdä tilaa NHL-miehille. Rafalski ei tietääkseni päässyt pelaamaan otteluakaan ja Thomaskin vain viimeisen tappiollisen Latvia-pelin jossa mies yllätettiin kahdesti, kun viimeinen osumat syntyi USA:n yrittäessä voittomaalia kuudella kenttäpelaajalla.

IFK:lle 100 000 markan sakot Kanada Maljan turmelemisesta

Zürichissä tapahtui myös toisaalla sillä SM-liigan hallitus siellä pitämässä kokouksessaan langetti IFK:lle 100 000 markan sakon "lajia vahingoittavasta käytöksestä" viitaten Kanada Maljan kärsimiin vahinkoihin IFK:n voitonjuhlissa. Tämän lisäksi IFK maksaa, kuten jo heti alusta alkaen on sanottu Mobergin suulla, kannun kaikki korjauskuut. Mielenkiintoista tässä kokouksessa oli että asia pätettiin siitä huolimatta että IFK:n edustaja Kimmo Heino oli estynyt saapumasta paikalle.
Talousjohtaja Frank Moberg luonnehti sakkoja HS:ssä 18.5. ennätyssuuriksi ja samalla hän ihmetteli koko päätöstä. Valitusmahdollisuutta ei oikein ole kun SM-liigan hallitus on korkein liigan asioista päättävä taho, kertoo Moberg.

Kolumni: Me ei enää leikitä sun kanssa


8.5.

EHL:n lohkojako suoritettu; IFK Ruotsiin, Slovakiaan ja Saksaan


EHL:n, johon IFK pienen harkinnan jälkeen päätti osallistua, ensi kauden alkulohkojen jako on alustavasti suoritettu. Lohkot vahvistetaan vielä MM-kisojen aikana järjestettävässä IIHF:n kokouksessa Zürichissä.
IFK:n lohko ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Seuraa Suomen Mestareille tekevät Färjestad (SWE), Frankfurt Lions (GER) ja Slovan Bratislava (SVK). Joukkueet pelaavat näillä näkymin kaksinkertaisen sarjan ennenkuin jatkoonpääsijä on selvillä.
Yleisön mielenkiinnon kannalta arvonta ei ollut yhtään hullumpi oikeastaan: Håkan Loobin manageroima Färjestad takaa Ruotsin mestarina varmasti huipputasoista kiekkoa. FBK:ssa ei pelannut tällä kaudella yhtään suomalaista, mutta joukkue on jo värvännyt ensi kauden maalivahdikseen Kimmo Lecklinin Saksaan lähteneen Boris Roussonon tiilalle. Frankfurt Lions on sensijaan tyypillinen DEL-liigan joukkue jonka taso lepää lukuisten ulkomaalaisten varassa. Päättyneellä kaudella semifinaaleissa tulevalle mestarille, Mannheimille, hävinneessä joukkueessa pelasi mm. NHL-veteraaneja kuten Claude Vilgrain, José Charbonneau ja Bob Sweeney. Suomalaisväriä joukkueeseen toivat Toni Porkka ja Jukka Tammi. Viime kaudella Lionsien paidan puki päällensä myös Iiro Järvi. Slovan Bratislavasta on sen sijaan paha sanoa etukäteen juuri mitään. Jotain ryhmän tasosta kertoo kuitenkin se että heidän riveistään valittin kuusi pelaajaa Slovakin miehistöön Sveitsin MM-kisoihin. Näistä kirkkaimpana tähtenä maajoukkueenkin kapteeni Zdeno Ciger, joka pelasi myös kelpo uran NHL:ssä edustaen New Jersey Devilsiä ja Edmonton Oilerssia. Perhesyyt kuitenkin toivat miehen takaisin kotimaahansa pelaamaan. Suomalaisille tuttuja nimiä ovat veteraanipakki Robert Pukalovic, joka muistetaan Kalajoen Junkkarien ja KalPan riveistä sekä Lubomir Kolnik joka kiekkoili JoKP:n ja K-Espoon riveissä.
Slovan voitti maansa mestaruuden kaatamalla finaaleissa niukasti HC Kosicen voitoin 3-2. Ainakin vieraissa tämä yhdistelmä on varmasti paha vastus IFK:lle, mutta pahin ongelma heillä taitaa olla materiaalin kapeus. Palaillaan tarkemmin asiaan vastustajien tarkastelun osalta sitten syksyllä kun EHL pyörähtää käytiin.

Linkkejä:
Färjestads BK
Frankfurt Lions
Slovan Bratislava
IFK:n alustava otteluohjelma EHL:ssä


6.5.

Pikkupedot hyvin esillä myös lopullisessa varausrankingissä

CSB julkaisi lopulliset pelaajarankinginsä kesllä Buffalon Marine Midland Arenalla 27. kesäkuuta pidettävää NHL:n varaustilaisuutta silmälläpitäen. Joitakin muutoksia helmikuussa julkaistuun edelliseen listaan nähden on tapahtunut.
Korkeimmalta suomalaispelaajista 'eurolistalta' löytyy edelleen Jokerien liigarinkiin ensi kaudeksi nostettu pakki Ossi Väänänen, sijalla 13. Nikke Hagmanilta IFK:n ykkösmiehen tittelin tässä suhteessa on vienyt Kuopion hyvän juniorityön tulos, Mikko Jokela joka löytyy nyt 15. sijalta. Pikku-Hakki oli sen sijaan tiputettu 27:neksi.
Uusina niminä listalle on nostettu hienot playoffit pelannut Kari Kalto (56.) ja vahva puolustaja Marko From (63.).
Niklas Bäckströmiä ei puolestaan enää löydy eurooppalaisten veskarien listalta. Suomalaisedustuksesta siellä vastaavat Ilveksen Kristian Antila ja Ässien Mika Lehto peräkkäisillä sijoilla kaksi-kolme. Ykkösenä on venäläinen Aleksei Volkov Krylja Sovjetovin kakkosjoukkueesta.
Europelaajien listan ykkössijan oli napannut niin ikään venäläinen pakki Dimitri Kalinin maanmieheltään Vitali Vishnevskiltä. Kalinin edustaa Tsheljabinski.
Pohjois-Amerikkalaisista ykköseksi on edelleen rankattu sentteri Vincent Lecavalier.


26.4.

Kissoja runsaasti Sveitsiin

Päävalmentaja Hannu Aravirta nimesi sunnuntai-iltana miehistönsä ensi perjantaina alkaviin Sveitsin MM-kisoihin. Kisoissa nähdään enemmän IFKlaisia kuin aikoihin sillä mukaan kelpuutettiin peräti kuusi Suomen Mestaria. Näiden lisäksi mukana ovat ensi kaudella IFK:ssa pelaavat Toni Lydman sekä Toni Mäkiaho. Maailmalle lähteneistä ex-punanutuista leijonaturkin vetävät päälleen Ville Peltonen ja Sami Kapanen.

Maalivahdit:

				Jarmo Myllys		Luleå
				Ari Sulander		Jokerit
				Vesa Toskala		Ilves

Puolustajat:

				Marko Kiprusoff 	Malmö
				Petteri Nummelin 	Davos 
				Toni Lydman 		Tappara 
				Mika Strömberg		Jokerit 
				Jere Karalahti 		HIFK 
				Kai Linna 		HIFK
				Kimmo Timonen 		HIFK
				Antti-Jussi Niemi	Jokerit *

Hyökkääjät:

				Olli Jokinen 		HIFK
 				Jarkko Ruutu 		HIFK
 				Marko Tuomainen 	HIFK
				Ville Peltonen 		Frölunda 
				Joni Lius 		Frölunda
 				Mikko Eloranta 		TPS
 				Kimmo Rintanen 		TPS
				Mika Alatalo 		Luleå
				Toni Mäkiaho		HPK
  				Antti Törmänen 		Jokerit
 				Juha Ikonen 		K-Espoo
				Raimo Helminen 		Ilves 
				Sami Kapanen		Carolina

* = Niemen valinta riippuu siitä ovatko Mika Strömberg ja Petteri Nummelin pelikykyisiä kisoihin mennessä


Ryhmää voidaan täydentää vielä viidellä pelaajalla kisojen aikana.

23.4.

Illan Finaali: Robo-Bob Saksaan?!?

TV2:en Illan Finaali-ohjelman mukaan IFK-fanien viime kauden suosikkipelaajaksi valittu Bob Halkidis olisi siirtymässä DEL-liigan Mannheimiin. Toivottavasti näin ei ole. Kuten jo aiemmin on tälläkin palstalla todettu, ko. ohjelma on lähinnä televisioitu versio Veikkaajasta, joten odotetaan virallisempaa tietoa.

28.4. update!

Tämän viikon Veikkaajan(!) mukaan Saksan tuore mestarijoukkue Mannheim Adler on tosiaan tehnyt Halkidikselle rahakkaan tarjouksen, mutta manageri Jarmo Kekäläisen mukaan tämä jykevä kanukki neuvottelee yhä myös IFK:n kanssa jatkosopimuksesta.


21.4.

Tonit Lydman & Mäkiaho Petopaitaan

Kuvat Tapparan ja HPK:n kotisivuilta

Tuore Suomen Mestari julkisti tiistaina ensimmäiset uudet vahvistuksensa julkistamalla nuoren, alunperin lahtelaisen, pakin Toni Lydmanin (20) ja pitkin kautta "julkisena salaisuutena" kulkeneen power forwardin Toni Mäkiahon (23) sopimukset.
Mäkkäri, joka on koko SM-liigauransa edustanut HPK:ta, voitti viime kaudella PIM-tilaston vieden samalla ennätyksen Jarkko Ruudulta. Lydman siirtyy IFK:hon puolestaan Tampereelta. Hän on ollut ikäkausi-maajoukkueiden vakiokalustoa ja pääsi kokeilemaan parin ottelun verran myös A-maajoukkueen vauhtia jo 18-vuotiaana. Molemmat ovat tällä hetkellä Suomen maajoukkueen mukana Sweden Hockey Gameseissa. Mäkiahon sopimus on kolmivuotinen, Lydmanin kattaa puolestaan kaksi seuraavaa kautta.
Myös valmennustiimiin kuuluvan Raimo Summasen ilmoitettiin jatkavan IFK:ssa.
Miesten tarkemmat tilastot IFK:n viralliselta webbisaitilta.


18.4.

Kanada Maljalle kavereita

IFK:n pelaajat kahmivat palkintoja kauden päätteeksi järjestetyssä SM-liigan gaalassa. Kolme tuoretta Suomen Mestaria valittiin liigan AllStars-kentälliseen: Tim Thomas, Brian Rafalski ja Jan Caloun. "Timppa" sai myös parhaalle maalivahdille jaettavan Urpo Ylönen-palkinnon. Jari Kurri-palkinnon playoffien parhaana pokkasi mestaruusmaalin Toskalan ohi laukonut Olli Jokinen. Myös Erkka Westerlund palkittiin vuoden valmentajalle menevällä Kalevi Numminen-palkinnolla.


2.4.

Jatkosopimuksia

Todellinen vääntäjäsentteri, tärkeä näkymättömän työn tekijä, Toni "Soosi" Sihvonen on solminut IFK:n kanssa kahden vuoden jatkodiilin.
Myös nuorten MM-sankarit Olli Ahonen ja Niklas Bäckström ovat allekirjoittaneet uudet sopimukset.


26.3.

Timonen ensi kaudeksi NHL:ään?

TV2:n 'Illan Finaali'-ohjelma kertoi Kimmo Timosen neuvottelevan ensi kaudesta LA Kingsin kanssa, jonka varmaama Kime on. Jos Kings-diili ei toteudu, kakkosvaihtoehtona mainittiin ensi kauden tulokasjoukkue Nashville Predators.
Predators-yhteys kummastuttaa, koska mielestäni se vaatisi sitä että King treidaisi oikeutensa Timoseen kantrikaupungin joukkueelle. Muutenkin 'Illan Finaalin' tietoihin kannattaa suhtautua samalla varovaisuudella kuin esim. Veikkaajan.


17.3.

Köllille kaksivuotinen jatkodiili

Kuva kaudelta '95-96

Syksyllä jo HPK:lle käytännössä myyty ikitaistelija Mika "Kölli" Kortelainen on solminut IFK:n kanssa jatkosopimuksen joka takaa tämän fanien suuren suosikin jatkavan punapaidassa seuraavat kaksi kautta.

Olli Jokiselle Matti Keinonen-palkinto

Los Angelesista alkusyksystä IFK:hon palannut päällikkö Olli Jokinen on voittanut SM-liigan Matti Keinonen-palkinnon joka jaetaan runkosarjan parhaalle +/- - pelaajalle. OJ:n saldo oli +27.


12.3.

IFK:n nuoret hyvin edustettuina varausrankingissä

Central Scouting Bureau on rankannut kauden puolivälissä pelaajia ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta varten. IFKlaisia löytyy europelaajien listalta kaikkiaan kolme.
Korkeimmalle on arvioitu junnu-MM-kisojen sankari Niklas Hagman. Hän on 15. sijallaan toiseksi korkeimmalle sijoitettu suomalaispelaaja heti Jokerien Ossi Väänäsen jälkeen (14.). Seuraavana nuorista Pedoista löytyy IFK:n liigamiehistössäkin pelannut Mikko Jokela sijalta 25.
Maalivahtilistalta löytyy Hermeksessä syyskauden viettänyt nuorten maailmamestari Niklas Bäckström. Hänet on arvioitu ikäluokkansa neljänneksi parhaaksi euroveskariksi.
Pohjois-Amerikkalaisista ykköseksi CSB on arvioinut Rimouski Oceanicin kanadalaissentterin Vincent Lecavalier'in. Eurooppalaisista kenttäpelaajista arvostetuin on venäläispakki Vitali Vishnevski (Torpedo Jaroslav).

Rankinglista kokonaisuudessaan.


28.2.

Karalahdelle ja Rafalskille jatkodiilit

IFK on solminut jatkosopimukset kahden luottopuolustajansa kanssa: nimensä uusiin sopimuspapereihin kirjoittivat Jere Karalahti (2 vuotta) ja Brian Rafalski (1+1 vuotta)
Näistä jälkimmäisellä on ollut kysyntää Pasilan Ufossa asti, jonne tunnetusti ei oteta ketään "nobodyja"


22.2.

Kolme mitalia tuliaisina Naganosta

Kaikki IFK:n olympiakävijät palsivat joukkueeseen jalometlia kaulassaan: kirkkaimman mitalin sai Tsekin joukkueessa Venäjän finaalissa voittanut Jan Caloun.
Pronssimitaleihin "saivat tyytyä" Suomen joukkueeseen kuuluneet Kimmo Timonen ja Jari Kaarela. Suomihan kaatoi riemukkaasti pronssipelissä Kanadan hengettömät NHL-tähdet.
Kime Timonen oli turnauksen alkaessa penkkipakki, mutta otteluiden edetessä mies syrjäytti Tuomas Grönmanin.
Jari Kaarela kuului joukkueen johtoryhmään. Hänen päätehtävänään oli vastustajien otteluiden vakoileminen.


12.1.-98

"Vain" Timonen IFK:sta Naganon olympiakaukaloihin

Kime leijonapaidassa vuoden -93 juniorien MM-kisoissa

Päävalmentaja Aravirta julkisti tänään lopullisen joukkueensa Naganon olympialaisiin. Ainoana IFK:sta kutsu kävi Kimmo Timoselle, joka näin ollen on ainoa Euroopassa pelaava puolustaja.
Aravirta kaavaili paikalle myös Jere Karalahtea, mutta Timosen liikkuvuus taisi kääntää kilpailun paikasta hänen edukseen, p-Amerikassa pelaavien tuodessa puolustukseen NHL-pelaajien joukossa varmasti vaadittavaa voimaa ja kovuutta.
Pieni pettymys oli etteivät Olli Jokinen ja koko kauden maajoukkueessa pelannut Christian Ruuttu mahtuneet Aravirran lopulliseen yhdistelmään. Etenkin O.J.:lle olisi luullut paikan aukeavan hienojen juniori-MM-kisojen jälkeen.

Kuvat Carolina Hurricanesien, Florida Panthersien ja Frölunda Indiansin virllisilta korisivuilta

Lisää IFK-väriä olympiajoukkueeseen tuovat Carolinan Sami Kapanen, Floridan Esa Tikkanen sekä Frölundassa pelaava Ville Peltonen. Mukaan lähtee myös maajoukkueen valmennusportaaseen kuuluva Jari Kaarela.
Jan Caloun on pitkin kautta esittänyt kelpo otteita IFK:n ohella myös Tsekin maajoukkueessa, joten hänet saatetaan myös nähdä Naganossa kunhan Ivan Hlinka julkistaa maansa miehistön kokonaisuudessaan.

14.1. update!

Jan Caloun
Kuva: Jill Watson

Tsekin maajoukkueen valmennuskaksikko Slavomir Lener & Ivan Hlinka ovat nimenneet Jan Calounin olympiaryhmäänsä.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan:

Maalivahdit:

           		Jarmo Myllys    Luulaja
           		Ari Sulander    Jokerit
           		Jukka Tammi    Frankfurt

Puolustajat:

           		Aki Berg      Los Angeles
           		Tuomas Grönman   Pittsburgh
           		Janne Laukkanen  Ottawa
           		Jyrki Lumme    Vancouver
           		Janne Niinimaa   Philadelphia
           		Teppo Numminen   Phoenix
           		Kimmo Timonen   HIFK

Hyökkääjät:

           		Raimo Helminen   Ilves
           		Sami Kapanen    Carolina
           		Saku Koivu     Montreal
           		Jari Kurri     Colorado
           		Jere Lehtinen   Dallas
           		Juha Lind     Dallas
           		Mika Nieminen   Jokerit
           		Ville Peltonen   Frölunda
           		Kimmo Rintanen   TPS
           		Teemu Selänne   Anaheim
           		Esa Tikkanen    Florida
           		Antti Törmänen   Jokerit
           		Juha Ylönen    Phoenix

Olympiajääkiekon otteluohjelma


28.10.

Neljälle pedolle leijonaturkki

Päävalmentaja Hannu Aravirta valitsi neljä pelaajaa IFK:sta A-maajoukkueeseen ensi viikon Karjala-turnaukseen. Kutsun saivat Jere Karalahti, Christian Ruuttu, Kimmo Timonen ja Marko Tuomainen.
Näistä Tuomainen on ainoa täysin keltanokka A-maajoukkuetasolla, myöskään Karalahdella ei ole kuin muutama maaottelu tilillään.
IFK:n junioreista 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana turnaukseen Venäjälle matkustavat Hermksessä vuokralla oleva Mikko Jokela, Olli Ahonen ja lupaavia otteita liigaringissäkin vilautellut Kari Kalto.


22.10.

Uusia petoja ison veden takaa

IFK uusimmat hankinnat ovat kovaotteinen NHL-veteraanipakki Bob Halkidis, 31 ja tuntemattomampi sentteri Ryan Savoia, 24.
Halkidis on oikeastaan koko uransa roikkunut juuri NHL:n ja farmisarjojen välillä. Yhtenä syynä tähän voidaan pitää hänen pientä kokoa, vaikkakin massaa taas löytyy (180 cm/93 kg). Ehjimmän NHL-kaudensa mies pelasi 1991-92, jolloin hän veti Maple Leafsien pelipaidan 46 kertaa ylleen. Tehoja kertyi vain 3+3 mutta jäähyjä sen sijaan hulppeat 145 minuuttia. Halkidiksen pitäisi pelata jo torstaisessa Tappara-pelissä. Sopimus IFK:n kanssa on kauden loppuun.
Ryan Savoia on sen sijaan isompi kysymysmerkki. Hän tuli IFK:hon korvaukseksi Mike Eavesin sopimusrikosta ja siten on edelleen osa Penguinsin organisaatiota. Miehen aiempi ammattilaisura on mennyt IHL:ssä ja ECHL:ssä, jonne hän siirtyi Ontarion yliopistoliigasta (OUAA). Hänellä on kokemusta myös Kanadan maajoukkueesta.
Savoia saapuu maahan viikonloppuna, mutta ei ole tietoa milloin mies pääsee vetämään ensikerran punanutun ylleen, koska hän kärsii nilkkavammasta tällä hetkellä.

Lisätietoja IFK:n viralliselta webbisaitilta.

Liikennettä Helsingin ja Kokkolan välillä

Sakke Lindforsin loukkaantumisen vuoksi IFK on kutsunut Niklas Bäckströmin Hermeksestä takaisin. Sen sijaan Kokkolasta lähtevät hakemaan pelituntumaa nuoret Hannu Väisänen ja liigassakin mallikaasti muutaman matsin pelannut Mikko "Leksa" Jokela.


16.10.

Bergland sivussa, Jalka KalPaan

Satavuotisjuhlien kynnyksellä IFK:n rivit ovat ainakin tilapäisesti harventuneet.
Maanantaisissa harjoituksissa peli peliltä prantanut likaisen työn tejijä Tim Bergland sai lämärin suoraan jalkaansa. Tuloksena murtuma joka pitää miehen poissa jäiltä neljästä kuuteen viikkoon. Juuri maanantaina oli tarkoitus pitää palaveri Berglandin jatkon suhten, mutta loukkaantumisen vuoksi sitä ymmärrettävästikään ei voitu pitää. Berglandin tulevaisuus on tällä hetkellä täysin avoin.
IFK:n toinen pohjois-Amerikan apu, Mike Legg, on sen sijaan lähetetty KalPaan koeajalle. Mies pelasi jo tortaina kuopiolaisten väreissä SaiPaa vastaan.
Tämä lienee tarkoittaa sitä, että IFK hankkii piakkoin uuden ulkomaalaisvahvistuksn. Joko olisi vuorossa se pitkään puhuttu NHL-tason peluri vaiko huhuissa väläytelty TPS:n uuden maalivahdin tieltä hyllyttämä virolainen Toivo Suursoo?


8.10.

Viimeinen sana (toivottavasti)

YLE:n teksti-tv:n mukaan IFK:n manageri Jarmo Kekäläinen on ilmoittanut että Mika Kortelainen tulee jatkamaan joukkueessa eikä häntä yritetä enää kaupitella muualle.


6.10.

Päivän tilanne

Case Kortelainen ei ota selvitäkseen. Suoranaisia potkuja ei missään vaiheessa ole tullut, mutta seuran johto on antnut ymmärtää että "erimielisyydet ovat ylitsepääsemättömiä". Jo viime viikon alussa Jarmo Kekäläinen oli tiedustellut Kortelaiselta halukkuutta siirtyä HPK:hon, josta vaihdossa IFK:hon olisi huhujen mukaan tullut Toni Mäkiaho. Tämä ei Kölille käynyt ja niin ollaan tultu nykytilanteseen, jossa on virallisesti on kyse vain siitä ettei mies mahdu pelaavaan kokoonpanoon.
Molemmat osapuolet vakuuttelevat ettei asiaan liity henkilöriitoja mikä silti vähän epäilyttää: esimekkinnä vaikka Köllin tehojen aika dramaattinen alennus harjoituskaudesta: silloin 10 pelissä 5+6 ja liigassa vain 1+1 kahdeksassa matsissa. Valtaosa faneista on käynyt todella lämpimänä tavasta jolla IFK:n monivuotista ikitaistelijaa on kohdeltu (kuin myös allekirjoittanutkin). Täytyy vaan toivoa että tämä sotku saadaan puitua nopeasti ja voidaan palata normaalin päiväjärjestykseen eli #22 nähdään jatkossakin taistelemassa IFK-värien puolesta.
Tapauksesta ei ole varmastikkaan annettu kaikkia tietoja julkisuuten, joten eiköhän anneta tomun laskeutua ja katsellaan sitten että missä oikein mennään...

Kirjaimet uusjakoon; Kattelus vaihtaa maisemia

Valmennusjohto on katsonut parhaaksi antaa Mika Kortelaisen jatkossa keskittyä vain pelaamiseen ja niinpä kapteenisto on laitettu uusiksi: petolaumaa kipparoi jatkossa ja KalPa-matsissa vahvasti kapteenin tehtäviä hoitanut Christian Ruuttu adjutantteinaan Kimmo Timonen ja Jarkko Ruutu. Manageri Jarmo Kekäläisen mukaan varakapteenien tilanetta tarkastellaan uudestaan sen jälkeen kun Jani Nikko on tervehtynyt leikkauksestaan pelikuntoon.
Veikkaajan (6.10.) mukaan Titaaneista tullut nuori Tatu Kattelus ei vakuuttanut joukkueen johtoa otteilaan ja näin ollen ei jatka IFK:n mukana. Miehen uudesta osoitteesta ei ole vielä tietoa.


4.10.

Köllille potkut?!?

Lauantain Ilta-Sanomien mukaan Mika Kortelainen olisi saanut kenkää IFK:sta. Asiaa ei ole joukkueen taholta varmistettu, mutta ainakaan HPK-matsin ketjuissa ei miestä näy.

Omia mietteitäni:

Vaikka alkukausi on ollut Köllille vaikea (8. 1+1) niin silti potkut tuntuvat aika hätiköidyltä ratkaisulta. Kuitenkin kyseessä on kaveri, joka on esimerkillinen taistelija, IFK-hengen ruumiillistuma jäällä ja toiminut joukkueen kapteenina kaksi kautta. Ehkä kaksi vahvaa johtaja-peroonaa (Kölli ja Chrisu) oli liikaa yhteen pukukoppiin...


1.10.

Legger pois, Berglandille sopimus, uutta apua rapakon takaa

TV2:sen "Illan Finaali"-ohjelman mukaan IFK on tehnyt ratkaisunsa ulkomaalaispelaajien suhteen: Mike Legg saa paluulipun USA:han kun taas Tim Berglandin kanssa tehdään loppukauden kattava sopimus. Samaisen ohjelman mukaan Leggerin korvaajan pitäisi saapua piakkoin p-Amerikasta Helsinkiin, mahdollisesti jo ennen viikonvaihdetta.
Virallisesti IFK ei ole vielä vahvistanut näitä tietoja.


27.9.

Apua Pittsburghista ensi viikolla?

Pittsburgh Penguinsien harjoitusleiri päättyy ensi maanantaina, jonka jälkeen tehdään myös mahdollisesti päätös IFK:hon lähetettävästä pelaajasta korvaukseksi Mike Eavesin "kaappauksesta".

Edmonton Oilers on asettanut Marko Tuomaisen waiver draft-listalle. Jos joku joukkue ottaa miehen, se saattaa merkitä miehen lähtöä takaisin pohjois-Amerikkaan. Drafti pidetään sunnuntaina.


Tuomainen kaudella '94-95

28.9. update!

Mikään joukkue ei valinnut Tuomaista waiver draftissa, joten tämä tarkoittanee että mies pysyy IFK:ssa koko kauden (ellei Oilers yllättäen kaipaa hänen palveluksiaan).


23.9.

Tim Bergland IFK:n testiin

IFK on hankkinut riveihinsä kookkaan amerikkalaishyökkääjä Tim Berglandin, 32. Mies oli vuonna -83 Washington Capitalsien ykkösvaraus (75. yhteensä) ja hänellä on takanaan 182 NHL-matsia. Viimeiset neljä kautta Bergland on pelannut IHL:n Chicago Wolvesissa.
Sopimus on toistaiseksi vain ottelukohtainen.


Kauden '96-97-uutiset

Alkuun!!