HIFK-uutiset

Sori vaan tosta nolosta otsikosta. Tulee ihan mieleen "STT:n uutisia ..."


5.8.-97

Mike Legg IFK:n testattavaksi

Kuvat: Allison Samborn

IFK testaa viikonlopun turnauksessa kanadalaista hyökkääjää Mike Leggiä (22), joka viihtyy sekä sentterinä että vasempana laiturina. Neljä viime kautta Legg on pelannut Michiganin yliopiston joukkueessa CCHA-liigassa. Mies oli viime kaudella joukkueensa viidenneksi tehokkain (41. 21+34=55).
Legg on New Jersey Devilsien 11. kierroksen varaus vuodelta -93.


24.7.-97

Mike leaves after all, Westerlund ja Summanen tilalle

IFK:n päävalmentaja Mike Eaves on nimitetty Pittsburgh Penguinsin apulaisvalmentajaksi, vaikka miehellä oli sopimus IFK:n kanssa. Manageri Jarmo Kekäläisen mukaan jatkotoimia sopimusrikkomuksen vuoksi harkitaan.
Eavesin tilalle on palkattu 18-vuotiaiden maajoukkueen EM-kultaan valmentanut kaksikko Erkka Westerlund - Raimo Summanen. Myös Jari Kaarela ja Simo Saarinen jatkavat valmennusringissä. Tarkempi työnjako selviää myöhemmin.
Westerlundin sopimus on kaksivuotinen kun taas Summasen kanssa on sovittu vain ensi kaudesta.

Tuomainen palaa kotimaahan

Tuomainen kaudella '94-95

IFK:n viimeisin hankinta on isokokoinen (191 cm/95 kg) laituri Marko Tuomainen, 25. KalPan kasvatti on viihtynyt viimeiset kuusi kautta pohjois-Amerikan kaukaloissa, ensin yliopistosarjoissa Clarksonin joukkueessa ja myöhemmin Edmonton Oilersin organisaatiossa (Cape Breton Oilers ja Hamilton Bulldogs). Viime kaudella Tuomainen oli Bulldogsien kolmanneksi tehokkain (79. 31+21=52) mutta kutsua NHL:ään ei silti tullut. Kaudella '94-95 Tuomainen pääsi kokeilemaan itse pääligaan vauhtia Oilersin paidassa neljän ottelun verran.
Tuomaisen sopimus IFK:n kanssa on yksivuotinen.


16.7.-97

Jokinen Kingseihin

Olli Jokinen teki ratkaisunsa ja päätti jättää SM-liigakaukalot taakseen. Viime kauden kolmmanneksi tehokkain peto siirtyi Los Angeles Kingseihin kolmen vuoden sopimuksella joka takaa hänelle vähintään 925 000 dollarin vuosipalkan. Summa voi kasvaa pelillisten bonusten ansiosta.


26.6.-97

Pedosta Ankka?

Teksti-TV kertoo Anaheimin haluavan IFK:n Johan Davidssonin joukkueeseensa ensi kaudeksi. Davidsson on Mighty Ducksien 2. varaus kolmen vuoden takaa. IFK ei ole vielä kommentoinut tilannetta.

27.6.-97 update:

Uugen mukaan sekä IFK:n johto että Davidssonin agentti olivat täysin tiettämättömiä Anaheimin aikeista ennen kyseistä STT:n sähkettä.
Jossakin tökkii siis...


21.6.-97

Los Angeles Kings varasi Jokisen

Kuvat: NHL ja ESPN
(Oikealla) OJ kättelee Kingsien valmentajaa Larry Robinsonia

L.A. Kings on varannut Olli Jokisen ensimmäisellä vuorollaan (kolmas yhteensä). Näin ollen OJ on korkein suomalaisvaraus A-P Bergin kanssa.
Kingsien koutsi Larry Robinson sanoi haastattelussa varauksen jälkeen hänen mielestään Olli on valmis pelaamaan NHL:ssä.
Myös GM Dave Taylor kertoi haluavansa ykkösvarauksensa Kingseihin jo tulevaksi kaudeksi.

IFK:sta ei varattu ketään muuta vaikka pakki Marko From ja KalPasta tullut sentteri Mikko Kainulainen olivat 'rankattuina' europelaajien listalle (aika alas tosin).

Draftissa oli myös mukana myös muita IFK-faneille tuttuja pelaajia, sillä ESPN kertoo että mm. Niklas Erikssonin (Philadelphia) ja Sakke Lindforsin (Quebec, nyk. Colorado) aikoinaan varanneet joukkueet ovat päättäneet luopua ko. pelaajien oikeuksista ja siten he olivat nyt uudestaan varattavissa.
Kumma kyllä yksikään NHL-joukkue ei ollut miehistä kiinnostunut ;-)


2.6.-97

Jan Caloun Kentuckysta IFK:hon

Jan Caloun
Kuva: Jill Watson

San Josen farmijoukkue Kentucky Thoroughbladesissa (AHL) viime kauden pelannut oikea laituri Jan Caloun, 24, pelaa IFK.ssa tulevalla kaudella. Sopimus on kaksivuotinen.
Tsekki oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies 12 pisteen erolla seuraavaan.

Tarkemmat tilastot tarjoaa IFK:n virallinen webbisaitti.


26.5.-97

Johan Davidsson IFK:hon

Johan Davidsson
Kuva HV:n kotisivuilta

HV-71:sen nuori keskushyökkääjä Johan Davidsson on tehnyt vuoden sopimuksen IFK:n kanssa.

Davidssonin statistiikkaa:
Syntynyt:			6.1.-76
Pituus/paino:			183 cm/82 kg
Tehot menneellä kaudella
- runkosarjassa:		50. 18+21=39	18 min.	(HV:n toiseksi tehokkain)
- playoffseissa:		 5.  0+ 3= 3	 2 min.	(HV:n neljänneksi tehokkain)
Edustustehtävät:		3 A- ja 80(!) juniorimaaottelua
NHL-varaus:			Anaheimin toinen varaus 1994 (28. vuoro)

Myös Kimmo Kuhta ja Tom Laaksonen ovat tehneet jatkodiilit IFK:n kanssa.


17.5.-97

O.J. vuoden tulokkaaksi

Olli Jokinen valittiin odotetusti SM-liigan vuoden tulokkaaksi. IFK:n ensi kauden vahvistuksista Brian Rafalski (HPK) valittiin parhaaksi puolustajaksi ja Kimmo Timonen (TPS) kauden tehopelaajaksi. Timonen myös kuului SM-liigan AllStars-viisikkoon.


15.5.-97

Ruuttu ja kaksi Euroopan mestaria IFK:hon

Chrisu is back !!!
Chrisu kaudella '89-90

IFK julkisti tänään kaksivuotisen sopimuksen Christian Ruutun kanssa. Viime kaudella Ruuttu pelasi Grasshoppersissa Sveitsin B-liigassa. Yli 600 NHL-peliä pelannut Ruuttu käväisi IFK:ssa viimeksi kaudella '94-95 NHL:n työsulun aikana. Viimeinen 'kokonainen' SM-liigakausi Chrisulle oli '85-86 IFK:n paidassa ennen Buffalo Sabresiin siirtymistä.

Samalla kerrottiin puolustaja Mikko Jokelan ja hyökkääjä Mikko Kainulaisen siirtyvän KalPan A-junioreista IFK:hon. Molemmat kuuluivat Euroopaan mestaruuden tänä vuonna voittaneeseen 18-v. maajoukkueeseen.

Statistiikkaa:
				Mikko Jokela		Mikko Kainulainen	
Syntynyt:			4.3.-80			12.3.-79
Pituus/Paino:			186 cm/90 kg		179 cm/73 kg
Tehot menneellä kaudella 
A-junioreiden runkosarjassa:	22 ott. 2+4=6  4 min.	18 ott. 5+7=12	8 min.

Manageri Kekäläisen mukaan tällä hetkellä on haussa kaksi ulkomaalaishyökkääjää.


22.4.-97

Olli Jokinen MM-joukkueeseen

Curt Lindströmin mukaan Oli Jokinen pelaa viikonloppuna alkavissa MM-kisoissa. Sen sijaan joukkueesta on pudotettu puolustajat Kimmo Timonen ja Pettri Nummelin. Hyökkääjistä syrjään joutuivat Antti Törmänen, Antti Aalto ja Jarkko Varvio. Heillä tosin on vielä mahdollisuus päästä kisoihin NHL-kuvioiden selkiytyessä.

Lähde: Radio City

Jokinen Islandersiin?!?

Veikkaajan mukaan New York Islanders on tehnyt päätöksen Olli Jokisen varaamisesta, mikäli ehtivät. Islanders päsee nimittäin varaaman vasta viidentenä. Seura olisi halukas ottamaan O.J.:n riveihinsä jo ensi kaudeksi.


16.4.-97

Kimmo Timonen, Jani Nikko ja Brian Rafalski virallisesti IFK:hon

Kimmo Timonen Jani Nikko Brian Rafalski

Kuvat TPS:n ja HPK:n kotisivuilta

IFK julkisti tänään Timosen (kesto 1+1 kautta), Nikon (2 kautta) ja Rafalskin (1 kausi) sopimukset. Puolustajakolmikon siirrosta punapaitoihin oli jo huhuttu julkisuudessa jonkin aikaa. Nikko ja Rafalski edustivat viime kaudella HPK:ta kun taas MM-paikkaa kyttäävä Timonen pelasi TPS:ssä. Viime kauden pelaajista hyökkääjä Jari Laukkasen kerrottiin allekirjoittaneen jatkosopimuksen.

IFK samalla julkisti tulevan kauden valmentajansa: Mike Eaves & Jari Kaarela jatkavat ja uutena miehenä mukaan tulee kolmosvalmentajaksi legendaarinen #7 Simo Saarinen.

Lisätietoja IFK:n virallisilta kotisivuilta.


4.2.-97

Eaves & Kaarela jatkavat

IFK:n johtokunta on kokouksessaan päättänyt Mike Eavesin ja Jari Kaarelan jatkavan joukkueen valmentajina kauden loppuun asti. Päätös oli yksimielinen.


29.1.-97

Jere pelikiellossa loppukauden

SM-liigan hallitus on suuressa viisaudessaan asettanut Jere Karalahden pelikieltoon loppukaudeksi. Tämän jälkeen Jeren on vielä osoitettava luotettavalla tavalla(?) selvinneensä huumeongelmastaan.


26.1.-97

Nimet papereissa

Uudet sopimukset IFK:n kanssa ovat tehneet

Jarno Kultanen, Markku Hurme, Ville & Olli Jokinen, Mika Kortelainen, Kaj Linna, Jere Karalahti ja Juri Kuznetsov

Hurmeen ja Linnan diilit ovat '99-kevääseen, muilla ensi kauden loppuun.


15.1.-97

Rolle Raumalle

IFK on lainannut siirtoajan umpeutuessa nihkeästi peliaikaa saaneen Roland Carlssonin (P) Rauman Lukkoon loppukaudeksi.


2.1.-97

Jere pelikieltoon

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Martin Saarikangas ilmoitti että Jere Karalahti on pelikiellossa "toistaiseksi" huumesotkujensa takia.


13.12.-96

Ongelmia

Jere Karalahti on ollut tämän viikon pidätettynä huumeiden hallussapidosta ja käytöstä Asiasta ilmoitti HIFK:n urheilutoimenjohtaja Jarmo Kekäläinen, jonka mukaan tapaus joutuu jatkossa syyteharkintaan. Kekäläinen kuitenkin painotta, ettei HIFK jätä pelaajaansa yksin, vaan pyrkii auttamaan tätä ongelmissaan.


16.11.-96

Simo Saarisen #7 jäädytettiin

Pelatussa jäähyväisottelussa Simo AllStars voitti IFK:n 10-5. Samalla ikitaistelija-Saarisen paita #7 jäädytettiin ja nostettiin hallin kattoon. Vaikka en itse ollut paikalla [Duh ! :-(],

paljon onnea Simpalle jatkossa ja kiitoksia upeasta urasta niin IFK:ssa kuin maajoukkueessakin !!!


21.10.-96

Muranolle potkut IFK:sta

Murano on myyty sopimuksineen Sveitsin B-liigan Ajoieen. Eric ehti pelata IFK:ssa 12 matsia, joissa 7 pistettä (4+3).


Alkuun!!