Me ei enää leikitä sun kanssa

IFK:lle 100 000 markan sakot Kanada Maljan turmelemisesta

Alkaa mennä jo tosi kyseenalaiselle asteelle tuo Helkovaara ja Saarikankaan IFK-metsästys. Aina rokotetaan rankimman mukaan kun siihen on pienikin paikka. Okei, kukaan ei liene ylpeä siitä mitä Kannulle on käynyt mutta sakkoja määrätessä olisi voinut ottaa huomioon se että (iltapäivä)media on kyllä ruoskinut IFK:ta tuosta kohtalaisesti. 100.000 markkaa tuntuu muutenkin kohtuuttomalta kun ottaa huomioon mitä Maljalle on ennen tapahtunut: se on mm. uinut Aurajoen aalossa ja pohjakin on palanut Tapparan kultaisina vuosina. Silloin ei muuta kuin pytty vähin äänin verstaalle korjaukseen, entä nyt? Vieläpä kun IFK on alusta alkaen ilmoittanut korvaavansa kaikki Maljan restauroinnista aiheutuvat kulut.
Kokous jossa tämä päätettiin pidettiin Zürichissä MM-kisojen yhteydessä. Olisi kiva tietää mitkä joukkueet siellä todella olivat edustettuina. Ainakaan IFK:n edustaja ei päässyt tulemaan paikalle.
Ja perustelut "lajia vahingottava käytös". Täytyy olla samaa mieltä, ei varmasti anna hyvää kuvaa lajista tavoitellun Kannun turmeleminen, mutta sitten taas kelataan mitä kauden aikana taphtui: Eräs tsekkihyökkääjä potkaisi luistimilla vastustajaa ja selvisi siitä täysin ilman seuraamuksia koska SM-liigan säännöt estivät rankaisemisen jälkikäteen. Kaiken huipuksi 'jääkiekkomies' Martin Saarikangas jälkeenpäin kertoi televisiossa "ymmärtävänsä" ko. tsekin tekoa. Ei vahinkoa lajille?

Anteeksi kiihtymykseni, mutta tämä juttu todella ottaa päähän. Jos Sinulla on jotain kommentoitavaa, kannattaa naputella se suoraan vaikka Iltalehden yleisönosastolle.
Laskien kymmeneen, - MT (Zum)

PS: Lähetin lähes vastaanvansisältöisen kirjeen IL:lle. Alla on 19.5. ainakin IL:n verkkoversiossa julkaistu, siivilän läpi päässyt, osa jutustani... eläköön ennakkosensuuri!

Jääkiekon SM-liiga jaksaa yllättää
SM-liigan hallitus on sitten suuressa viisaudessaan langettanut IFK:lle 100000 markan sakot Kanada-maljan turmelemisesta siitä huolimatta, että IFK on lupautunut maksamaan kaikki korjauksesta aiheutuvat kulut.
Kokous, jossa asiasta päätettiin pidettiin Zürichissa, jonne IFK:n edustaja Kimmo Heino oli estynyt tulemasta. Olisi mielenkiintoista tietää mitkä muut seurat siellä paikalla Sveitsissä sitten olivat.
Entäs sentteri, joka potkaisi luistimilla vastustajaa ja jatkoi pelaamista kauden loppuun, kun SM-liigan säännöt estivät miehen rankaisemisen. Hyvää imagoa lajille? Ei varmasti.... sitä me sivistymättömät rahvaskiekkofanit emme ymmärtäneet.

Zum

Ihan niinkuin jotain puuttuisi.. otsikko sentään pysyi samana minkä lähetin :-P


Takaisin kolumnisivulle