Viikon HIFK-lainaukset


Tälle sivulle yritän kerätä muutaman 'iskevän' IFK:ta koskevan lainauksen (sekä myönteisiä että kielteisiä) tiedotusvälineistä kauden varrella viikottain. Ehdotuksia voi tietenkin lähettää osoitteeseen: marko.toikkanen@pp.inet.fi


Viikko 34:

"Edes huono valmentaja ei pysty häntä pilaamaan, siksi kova halu hänellä on mennä eteepäin." - Ismo Lehkonen Ray Giroux'ta Veikkaajassa 21.8.


Viikko 26:

"Jan Caloun, acquired in a trade, might stay in Europe. He might be signed and brought to camp. He might be traded." - toimittaja Michael Arace pohtiessaan Blue Jacketsien ensi kauden joukkuetta Columbus Dispatchissa 26.6.


Viikko 25:

#11 - Columbus-kommentointia Veikkaajassa 19.6.

"En ole toistaiseksi saanut tarjousta. Lähden, jos saan tarpeeksi hyvän tarjouksen ja varmuuden pelipaikasta ennen heinäkuun 15. päivää. En lähde toista kertaa pelaamaan farmiliigassa." - Jan Caloun

"Yhtä hyviä pelaajia ei kävele kadulla vastaan Helsingissä, eikä edes Prahassa. On selvää, että meidän täytyy tulla toimeen vähemmän taitavan pelaajan kanssa." - tj Frank Moberg


Viikko 24:

"Toistaiseksi olen keskustellut asiasta Alpo Suhosen kanssa. Hän on nyt Chicagossa ja puhuu asiasta Mike Smithin (Blackhawksien jääkiekkotoimintojen johtaja) kanssa. Sen jälkeen tiedämme, toimimmeko yhteistyössä epävirallisella henkilökohtaisella tasolla vai tehdäänkö asiasta virallinen sopimus." - IFK:n tuleva toimitusjohtaja Pentti Matikainen mahdollisesta yhteistyöstä Chicago Blackhawksien kanssa Kiekkolehdessä 16.6.


Viikko 21:

Tuomo Ruudun siirrosta Jokereihin Ilta-Sanomissa 27.5.

"Sodanjulistukselta kulostaa!"
"Vaikka yritän esiintyä rauhallisesti, niin olen kyllä järkyttynyt."
- toimitusjohtaja Frank Moberg

"Moraalipuolta ihmettelen, näin stadilaisena kaverina. Jopa on maailma mennyt kummalliseksi. Voin kuvitella, miltä Frankista (Moberg) tuntuu. Mihin tämä johtaa, minkä ikäisiä poikia aletaan tulevaisuudessa värvätä?" - IFK:n valmentaja Ismo Lehkonen

"Agentti ilmoitti, että tälläinen pelaaja haluaa mahdollisesti siirtyä. Neuvottelimme, tarjosiime sopimusta, saimme kaverin. Emmekä osataneetä häntä rahalla." - Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmanen


Viikko 11:

"Meidän oli nostettava kädet pystyyn Bednarin suhteen. Suomessa ei ole monta seuraa, jotka pystyvät maksamaan summia, jotka ovat lähempänä kahta kuin yhtä miljoonaa markkaa." - JYPin toimitusjohtaja Tomi Hassinen Jaroslav Bednarin jatkokuvioista Veikaajassa 12.3.


Viikko 10:

"IFK:n pelaajat ovat saaneet tottua entistä enemmän heidän ja valmentajien välisiin kahdenkeskisiin palavereihin. Valtakunnan tunnetuina kiekkokokousta pidettiin taannoin SaiPan kotihallin pukuhuoneessa, kun peli oli täydessä käynnissä. Lehkonen ja Caloun istuivat nokat vastakkain ja puhetta riitti. Nyt niitä ei enää muistella, eikä Lehkonen ainakaan kanna kaunaa. Sen verran arpia tapauksesta jäi, että Caloun purkaa sydäntään mielummin Blomqvistille kuin Lehkoselle." - Heikki Miettinen artikkelissaan "Lehkonen jaksaa uskoa projektiinsa" Helsingin Sanomissa 9.3.
"Niillä on hyvät välit. En ole mustasukkainen, koska tässä on niin paljon muutakin tekemistä. Keskustelemme Janin kanssa koko ajan. Hän on meille tärkeä kaveri, mutta myös kaikkien joukkueiden kohde." - Lehkosen kommentit tilanteeseen samassa jutussa

"Suomessa jos annoit puhtaan taklauksen, mutta se oli pahan näköinen, tuli jäähy. Täällä sallitaan kova peli." - Jere Karalahti Helsingin Sanomissa 8.3.


Viikko 7:

"En puhu mitään. Olen kolme vuotta kohdellut teitä hienosti ja se palkitaan tuollaisella paskalla. Minulla ei ole mitään sanottavaa." - Jan Caloun Pelicans-IFK-matsin jälkeen toimittajille, viitaten Ilta-Sanomien taannoiseen "vihaan Lehkosta"-juttuun, Etelä-Suomen Sanomissa 18.1.


Viikko 3/2000:

"Olisikohan mediankin aika näyttää ammattitaitoa ja myös löytää tämä todellinen väkivalta. Tasavertaisten pelaajien spontaanit nyrkkitappelut eivät sitä ole ja niistä välitetyillä kuvilla ja televisiopätkillä liigan leimaaminen kuvastaa vain itse esille nostetun asian huonoa tuntemista ja analysointia.
SM-liiga ei ole väkivaltainen sarja, mutta siinä on väkivaltaisia yksittäisiä tapahtumia. Ne on karsittava ja liigan on jatkettava tätä linjaa. Mailoilla huitomiset, selkään taklaamiset, kyynärpäät ja korkeat mailat kasvoihin ovat tätä väkivaltaa, mutta nyrkkitappelut kuuluvat siihen vain järjestelmällisenä taktiikkana käytettynä."
- Hannu Kauhala Kiekkolehden pääkirjoituksessa 19.1.


Viikko 47:

Ns. Kisapuiston palaverin jälkipuintia 2.12.

Toimitusjohtaja Frank Moberg

"Minusta päätös oli huti. Jos äijä käy niin kuumana, että peluuttaminen ei onnistu, penkin pää on oikea paikka. Se on normaalia ja sellaista sattuu Tikkasellekin."
"Kyllä kaikkien piti tietää, että Lappeenrannassakin on toimittajilla silmät. Tulee vain turhia kysymyksiä."
- Helsingin Sanomat

"Tunnelmat olivat kuumat, mutta ei siellä ("palaverissa") nyrkkejä heiluteltu."
"Caloun oli turhautunut ja käynyt siksi kuumana, myös omille pelaajiillemme, jotka eivät hänen mielestään olleet tehneet tarpeeksi tilaa (Calounille)."
"Tälläisiä (persoonia) nämä tshekit ovat."

"Ilman muuta Jan on mukana seuraavassa ottelussamme (Jokerit-HIFK lauantaina), ja toivottavasti paremmalla tuulella ja teholla."
"Mutta tämä päätös, että jäädään sinne pukuhuoneeseen puimaan asioita kesken pelin, se on helvetin huono."
"Ja sain Lehkosen nyt ymmärtämään tämän. Varmasti tälläinen ei uusiudu."
"Olen ollut mukana 32 vuotta, ja mun aikana tälläistä ei ole HIFK:ssa tapahtunut."
- Iltalehti

Jan Caloun

"Luultavasti, luultavasti jatkan pelaamista IFK:ssa."
"Asiat eivät ole kohdallaan. Olen pettynyt."

"En tiedä, miksi hän piti minua kopissa. Se on minulle liian vaikea kysymys. En ole tänään (keskiviikkona) puhunut Lehkosen kanssa eikä hän tietääkseni ole yrittänyt soittaa minulle."
"Olen kyllä pelannut parempiakin otteluita kuin tiistaina, niin koko joukkue."
- Ilta-Sanomat

Päävalmentaja Ismo Lehkonen

"Havaitsin Janin pelissä ja psyykeessä pahoja merkkejä, jotka olisivat voineet aiheuttaa paljon pahaa. Päätimme yhdessä jäädä puhumaan asioista ja keskustelu hieman venyi."
"Minä yritin suojella sekä Jania että joukkuetta suuremmilta murheilta. Olemme koko syksyn pyrkineet vahvistamaan Janin psyykeä, tämä oli yksi osa sitä projektia."
- Ilta-Sanomat


"Itse näen Calounin SM-liigan Schumacherina; Eli myönnän että kaveri on todella taitava, mutta samalla erittäin ärsyttävä." - nimimerkki HeKa Pubista SaiPaNetin keskusteluforumilla 30.11.


Viikko 46:

"HIFK oli huono ja tarjosi meille mahdollisuuksia toisessa erässä. Kun ottelu siitä huolimatta päättyi 1-7, niin voi vain ihmetellä, miten huonosti me pelasimme." - Pelicansien valmentaja Kari Eloranta Pelicans-IFK-ottelun jälkeen Etelä-Suomen Sanomissa 26.11.

"Kun niistä saa aina rangaistuksen - joko jäähyn tai vastustajan 'fyysisen muistutuksen'." - Ismo Lehkosen vastaus siihen miten kahvaus saadaan kuriin HIFK Magazinen numerossa 5/99 23.11.
"En ole vielä koskaan nähnyt, että joku loukkaantuisi reilussa kahden pelaajan iskujen vaihdossa. Mutta tappelemiseen täytyy olla jokin tietty syy. Ja täytyy muistaa, että sikailla ei saa, vaan pelaajien on opittava kunnioittamaan toisiaan." - Lehkonen tappeluista kaukalossa niin ikään HIFK Magazinessa 5/99


Viikko 36:

Kärpat-IFK-ottelun jälkeisiä kommentteja Kalevassa 9.9.:

"Tänään esitys oli luokaton, mutta joskushan kaikki hölmöilevät. Nielikäinen on tullut HIFK:n opettelemaan pelaamaan jääkiekkoa."
"Hänellä on hyvät jalat, fyysisyyttä ja hyvä laukaus. Katsotaan nyt, mahtuuko hän kokoonpanoon kun kausi alkaa. Hänen tasoisiaan pelaajia meillä on paljon."
- IFK-koutsi Ismo Lehkonen Pasi Nielikäisen esityksestä

"Nieminen on joukkueen liideri. Hän on loistava, suorastaan nero. Olen oppinut häneltä todella paljon, koska itse olen vielä noviisi." - Ika Mika Niemisestä

"Hävettää. On se kumma, että HIFK ei sytytä meidän joukkueesta kuin 5–6 pelaajaa. Jos HIFK ei sytytä, silloin ollaan väärässä bisneksessä mukana." - Kärppä-luotsi Juhani Tamminen joukkueensa esityksestä

"Jos minua huimaisi, en olisi nyt tässä. Totta kuitenkin on, että HIFK:ssa keltanokat joutuvat koville. Paikka joukkueessa on ansaittava." - Nielikäinen ottelun jälkeisessä haastattelussa

"Viime joulukuussa tarjosin Westerlundille jatkoa. Summasta en enää halunnut. Westerlund pyysi kaksi viikkoa aikaa ja sen perään toiset kaksi."
"Westerlund ilmoitti 13. tammikuuta, ettei edes neuvottele, koska ei halua luopua yhteistyöstä Summasen kanssa. Siinä se!"
- talousjohtaja Frank Moberg viime kauden valmentajaspekuloinneista Iltalehdessä 7.9.

"Ja viimeisimpänä mukaan tullut Kari Rajala pelasi aivan virheettömän turnauksen. Uskomaton suoritus." - maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta 'Poron' otteista Ceska Pojistovna Cupissa Iltalehdessä 6.9.


Kauden '98-99-lainaukset

Kiitoksia kaikille lainauksia lähettäneille !!!

IFK-kilpi

Takaisin menuun