Viikon HIFK-lainaukset


Tälle sivulle yritän kerätä muutaman 'iskevän' IFK:ta koskevan lainauksen (sekä myönteisiä että kielteisiä) tiedotusvälineistä kauden varrella viikottain. Ehdotuksia voi tietenkin lähettää osoitteeseen: marko.toikkanen@pp.inet.fi


Viikko 30:

"Se kausi oli hyvin opettavainen. Myönnän, että kopioin kovan pelityylinsieltä. Suomessa sitä eivät ymmärtäneet. Siksi olin aina silmätikkuna. Mutta minulle kova ja fyysinen peli edustaa sitä ainoaa oikeata jääkiekkoilua." - Jarkko Ruutu '95-96-kaudestaan Michigan Tech.-yliopiston joukkueessa Alueuutisissa 1.8.

Täytyy yhtyä 100% Rudyn määritelmään todellisesta jääkiekosta. Sitä nykyään näkee SM-liigassa enää tuskallisen harvoin... - MT


Viikko 27:

"Olen tosi kiitollinen Ikalle (Ismo Lehkoselle), ilman sitä en olis päässyt näin pitkälle. Ika jäi monesti harjoitusten jälkeen opettamaan mulle luistelu- ja puolustustekniikkaa treenien jälkeen tunniksi tai kahdeksi" - Tampa Bay Lightningiin suuntaava ex-kerhopakki Mikko Kuparinen Hämeen Sanomissa 10.7.


Viikko 19:

"Eka heitto tapahtui marraskuussa, mutta vakavat neuvottelut paljon myöhemmin. Onhan vaikea jutella kilpailevan joukkueen valmentajien kanssa niin kauan kuin kausi on käynnissä. Erkka ja Rami, totta kai, halusivat tehdä työnsä loppuun HIFK:ssa, eikä se olisi ollut mullekkaan mikään suositus heidän ammattitaidostaan, jos he olisivat mokanneet tämän kauden." - Hjallis Harkimo Westerlund - Summanen-valmennuskaksikon siirrosta Jokereihin City-lehdessä 14.5.


Viikko 16:

"Jos sanon suoraan, niin ihan perseestähän tämä hopea on. Vain voittajat muistetaan." - Mika Kortelainen Veikkaajassa 19.4.


Viikko 12:

"Fanien ydinryhmä ei aina näe pelillisiä hienouksia, vaan innostuu sikailusta. Se saa tiettyjen pelaajien latauksen kiehumaan yli." - Kotiyleisöjen TOP 3-analyysissä Veikkaajassa 22.3.


Viikko 11:

"On meidän ketjulla (Kortelainen - Baker - Nieminen) ainakin ikää, varmaan sata vuotta" - Mika Kortelainen SaiPa-IFK-ottelun erätauolla Radio Alexin haastattelussa 18.3.


Viikko 10:

"Jos miehet tappelevat reilusti paljain nyrkein, rapsahtaa siitä pitkiä pelikieltoja, mutta kyynärpää taklauksista selviää rangaistuksitta, vaikka pelaaja joutuu olemaan sivussa kuukausen ja koko ura on vaarassa. 'Rotat' juhlivat SM-liigassa." - IFK-koutsi Erkka Westerlund Veikkaajassa 8.3.

Eipä tähän ole paljoa lisättävää, 100% asiaa. Tuleekohan taas totuuden laukomisesta 'palkinnoksi' sakkoja... - MT


Viikko 8:

"Fiilistä paransi entisestään monisatapäinen IFK:n fanikaarti, joka melusi ja kannusti loistavasti koko kolmetuntisen näytelmän ajan. Hakametsässä ei ole koko talvena nähty yhtä montaa vierasjoukkueen kannattajaa kuin lauantaina." - Pekka J. Malinen Tappara-IFK-otteluraportissaan Helsingin Sanomissa 28.2.


Viikko 5:

"IFK oli hyvä, se pelasi fyysistä jääkiekkoa kuten pitääkin." - Ilveksen Mika Arvaja lauantaisen pelin, jossa jaettiin viisi ottelurangaistusta, jälkeen Helsingin Sanomissa 7.2.


Viikko 3/1999:

"Yleisön puolesta peli alkoi ärsyttää. Siinä ei ollut enää mitään järkeä. Parempi olla tässä mielentilassa kommentoimatta HIFK:n toimintaa." - TPS:n valmentaja Hannu Jortikka kommentoidessaan poistumistaan vaihtoaitiosta toisessa erässä Turun Sanomissa 22.1.

Niinpä niin, olisi kiva tietää millaisen ryhmän Jortsu olisi sitten vastaavassa tilanteessa luisteluttanut jäälle, mitä sitä kateudesta sanottiinkaan... - MT

"Muutama vuosi sitten City-lehti tiivisti asian niin, että HIFK on rock ja Jokerit on pop."
"HIFK:n kannattajien mielestä Jokerit pelaavat neitikiekkoa. Jokerien kannattajien mielestä HIFK pelaa sikakiekkoa. Eikä punapaidoilla taida olla mitään kovaa mainettaan vastaan. Kun HIFK:n pelaaja joutuu jäähylle, kaiuttimista raikuu Baby I'm bad to the bone."
- Leena Lavonius jutussaan "Fani on värinsä valinnut" Helsingin Sanomissa 21.1.

"Olen myös vihjannut maajoukkuevalmentaja Hannu Aravirralle, että hän auttaisi minua Suomen passin hankkimisessa, jotta saisin pelata teidän maajoukkueessanne." - Jan Caloun naurahten Seurassa

"Olen päässyt yli henkilökohtaisen katkeruuden. Jääkiekkohan on kova peli, jossa vammoja sattuu. Silti en vieläkään jaksa ymmärtää että HIFK hankki riveihinsä pelaajan, joka lopetti urani. Ja vain muutama viikko sen jälkeen, kun ilmoitin etten enää koskaan pysty pelaamaan kiekkoa." - Kaj Linna Joe Frederickin tulosta IFK:hon Veikkaajassa 18.1.


Viikko 51:

"Tiedän IFK:n kunnianhimoisen palon. Se taistelee ja pelaa kovaa nykyajan kiekkoa. Joukkue vetää omaa linjaansa ja tekee sen omalla tavalla, mutta samalla taatusti sisällään myöntää hermokontrollin ontuvan."
"Jos IFK:ssa joskus kiehahtaa ylitse niin hälläväliä. En mä ainakaan haluaisi, että se pelaisi keskialueen kahvakiekkoa eikä joukkueessa olisi yhtään profiilia."
"Kova harjoitusintensiteetti, perään Frankfurtin vierailu, liigassa paikalliskamppailun jännite ja tuomarin epäonnistuminen. Soppa on valmis, ja harvoinhan johtava joukkue (Jokerit) aloittaa kahinat, sillä se ei ole sen etu."
"Ei peli ole vuosien mittaan raaistunut, mutta panokset ovat koventuneet ja ottelumäärä lisääntynyt. Työtahti on tullut turhan kovaksi."
- Kärppien valmentaja Juhani Tamminen koskien edellisviikonlopun kuumaa IFK-Jokerit-paikallistaistoa Helsingin Sanomissa 15.12.


Viikko 44:

"Tämä Ruutuhan on tyyliltään kanadalainen pelaaja. Hän on pienempänä pelannut pari vuotta Pohjois-Amerikassa ja oppinut siellä maan tavoille. Joita nyt soveltaa SM-liigajäillä."
"Huolestuttavaksi homma kääntyy silloin, kun IFK:n junioreista löytyy nippu pikkuruutuja, jotka tajuavat pelistä vain sen verran, että näkevät vastustajan vaikeroinnin Ruudun ajettua päälle. HIFK:n juniorien pari alkusyksyn pelireissua Hämeeseen olivat murheellista nähtävää. Päättömästi koheltavat Ruudun matkijat jyräsivät vastustajan yli kuin höyryveturit. Maalaispoikia vietiin sairaalaan sen verran kipakkaa tahtia, että moni vanhempi alkoi miettiä, kannattaako lasta päästää IFK-peleihin ollenkaan. Jos lupaavan pojan ura katkeaa moneksi kuukaudeksi loukkaantumisen tähden, tie huipulle saattaa pahimmassa tapauksessa tukkeutua kokonaan. Ehkä SM-liiga tarvitsee yhden Ruudun. Kenties NHL:kin. Juniorisarjojen soisi kuitenkin säästyvän taitamattomilta ja ajattelemattomilta Ruudun apinoijilta."
- Tapani Salo Rudyn pelitapaa käsittelevässä kolumnissaan otsikolla "Apua - se tulee päin!" Aamulehdessä 27.10.


Viikko 42:

Vähemmän mairittelevia lausuntoja Frankfurt Lionsista Veikkaajasta 12.10.:

"Koko peli oli pelkkä vitsi. Se joukkue on oma lukunsa, lauma idiootteja." - Berlin Eisbärenin puolustaja Derek Mayer Lionsien taannoisesta Helsingin vierailusta

"Lions on kuuluisa tyylistään. Niillä on siellä kanadalainen valmentaja, kanadalainen manageri ja niin paljon kanadalaisia pelaajia, että he pitivät harjoitusleirinkin Torontossa. Tuli halvemmaksi lennättää muutama saksalaispelaaja Kanadaan kuin päinvastoin." - Kölner Haienin valmentaja Timo Lahtinen


Viikko 39:

Manageri Jarmo Kekäläinen Frankfurt Lionsista Iltalehdessä 24.9.:

"Sinne matkustaa aivan eri kokoonpano." - joulukuisesta Frankfurt-IFK-ottelusta

"Ikävintä on, että tuon hampuusijoukon pelistä puhutaan kanadalaisena. Kanadassa pelataan kuitenkin aivan erilaista kiekkoa kuin nämä Eurooppaan ajautuvat mielenvikaiset pelaajat esittävät."

"Nämä äijät luulevat, että Euroopassa pelätään kanadalaisia, jos he vain kiroilevat. Frankfurt ei kuitenkaan kestänyt lainkaan taklauksia."

Jarkko Ruutu samasta pelistä Helsingin Sanomissa 24.9.:

"Eihän se (Rick Hayward) saanut yhtään kunnon osumaa. Peli meni vaikeaksi, kun piti keskittyä siihen, ettei loukkaannu."

"Fyysisesti peli oli todella löysä. Kavereita ei kiinnostanut todellinen peli, vaan nahinointi. Se jurppi, kun vastustajan mikki hiiretkin alkoivat uhitella."

"Eiköhän me jotain keksitä. Se on varmaa, että ihan aseettomina emme sinne lähde." - joukkueiden seuraavasta kohtaamisesta


Viikko 38:

"Kolmenkympin iässä ihminen ei enää kehity, paitsi insinööri, joka kehittyy jatkuvasti." - Tomppa Laaksonen IFK-Lukko-pelin jälkeen Iltalehdessä 18.9.


Kauden 97-98-lainaukset

Kiitoksia kaikille lainauksia lähettäneille !!!

IFK-kilpi

Takaisin menuun