Viikon HIFK-lainaukset

Tälle sivulle yritän kerätä muutaman 'iskevän' IFK:ta koskevan lainauksen (sekä myönteisiä että kielteisiä) tiedotusvälineistä kauden varrella viikottain. Ehdotuksia voi tietenkin lähettää osoitteeseen: marko.toikkanen@pp.inet.fi


Viikko 12/2001:

"Turhimmat potkut: Seuran uusi don quite Pentti Matikainen alkoi pullistella muskeleitaan ja antoi kolmosketjun keskushyökkääjälle Aki Uusikartanolle potkut. Joukkueessa on tusina ylipalkattuja laiskiaisia, mutta syntipukiksi valitaan harmittomin keskirivin keskimmäinen mies, jonka ainut synti oli olla Ismo Lehkosen luottopelaaja." - Vesa Rantanen kolunissaan "HIFK on kauden joukkue" Veikkaajassa 19.3.

"HIFK:n Pasi Nielikäinen haki viime viikolla ylimielisyyden ja hulluden rajoja. Laituri haastoi seka TPS- että Blues-ottelussa tappeluita jo alkuverryttelyssä. Valitettavasti ainakin TPS:aan uhittelu tepsi. Ilves on luonut itselleen urheilullista ja miehekästä ilmettä. Nyt nähdään, millä konsteilla joukkue kuittaa Nielikäisen kuittailut." - Veikkaajan analyysissä IFK - Ilves-neljännesfinaaliparista 19.3.


Viikko 48:

"Nyt tuli Pesoselle noutaja ja lujaa, vittu!" - Ismo Lehkonen IFK-JYP-ottelussa MTV:n kameroiden tallentamana Jussi Pesosen taklattua selästä Martin Stepanekia 30.12.

Lausuntoja ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta (Urheilutieto 1.12.)

"Hyi hyi, Kautonen." - Lehkosen kommentti V-P Kautosen suorittamaan Pesosen höykytykseen
"Älä "Ika" jeesustele, kerro vain mitä huusit meille.
Hän huusi, että tiedätte, mitä Pesoselle seuraavassa vaihdossa tapahtuu."
- JYP-valmentaja Mika Saarisen vastakommentti

Sonera Plazan artikkelissa "Lehkosen ”tappokäsky” nosti myrskyn" 1.12.

"Ei missään nimessä, kyllä se tuli ihan täysin omasta tahdostani.
Samainen Pesonen on taklannut minua itseäni Pelicansin aikanani ihan vastaavalla tavalla raukkamaisesti selästä. Se vaikutti omalta osaltaan suuttumiseeni."
- Veli-Pekka Kautosen kommentti "kostokäskystä"
"No se oli sellainen reaktio... Mikään muu ei sapeta niin paljon kuin tuollaiset tilanteet, joista toinen voi vaikka halvaantua. Sanoin Pesoselle kyllä ennen tappelua, että voi tulla pitkä ilta jos ei pidä päätään ylhäällä. Hän vastasi siihen, että anna tulla vaan." - Kautonen Pesosen rankaisusta

"En ole nähnyt tilannetta jälkikäteen, joten en pysty kommentoimaan." - Jussi Pesonen taklauksensa puhtaudesta
"Kyllä katselin siinä, että Mäkiaho varmaan sieltä pian tulee, mutta Kautosen iskuun en osannut varautua. En kuullut myöskään Lehkosen kommentteja, jotka kuulemma on näytetty televisiossakin. Stepanekin loukkaantumisen jälkeen kyllä useampikin HIFK-pelaaja kävi uhkailemassa. Missään nimessä en halunnut silti luistella vaihtoon, sillä se vasta olisi ollut pelkuruutta." - Pesonen jälkilöylyistä

"Valmentajana en nyt tiedä, mutta on hyvä sulkapallossa..." - TPS:n Jani Kiviharju Ismo Lehkosesta Sonera Plazassa 29.11.
"Ollaan pelattu samassa joukkueessa. Mies on aivan uuno! Näin lievästi ilmaistuna." - Kiviharju samaisessa haastattelussa Hannes Hyvösestä


Viikko 44:

"Lääkärit parsivat niin, että saimme jalkeille nippa nappa kolme täyttä viisikkoa."
"Tämä joukkue taisteli suurella sykkeellä ja sydämellä. Ihan tuli kylmät väreet, kun sain seurata vaihtoaitiosta tuollaista taistelua."
"Me HIFK:ssa saamme olla pisteeseen hyvin tyytyväisiä."
- Ismo Lehkosen mietteitä Kärppä-ottelun jälkeen Kalevassa 3.11.

Frank Moberg Stadionin Ruuvipenkissä 2.11.:

"Ei ole lähellekään. Jos se olisi sellainen, olisimme jäähyboxissa vielä tuplasti enemmän kuin nyt. En tarkoita sitä, että siellä nyt koko ajan lyödä pitäisi, mutta otetaan meidän muutamat roolipelaajat. Katso vaikkapa Toni Mäkiahoa ja Hannes Hyvöstä. Vaikkapa, Hyvönen; mitä se on tehnyt viime viikkojen aikana? Ei yhtään mitään, se on kuin pyhäkoululapsi siellä. Jotain räiskyvää pitäis olla, mutta eihän äijä uskalla tehdä siellä yhtään mitään." - toimittaja Hollon kysymykseen siitä onko nyky-IFK Mobergin mieleinen.
"Kansa tykkää, niille tätä tehdään. Ja samalla se hoitaa meidän talouden kuntoon. Kansa viihtyy, kun jäällä tapahtuu muutakin kuin kiekonsiirtelyä. Jos yleisö haluaa jotakin muuta kuin kontakteja ja hermonsa menettäviä pelaajia, he voivat mennä katsomaan lentopalloa." - IFK:n "aggressiivisesta imagosta"

"Pari äijää on joutunut viime aikoina lähtemään pelistä vessan kautta." - Jari Kaarela joukkueessa riehuneesta vatsataudista Veikkaajassa 30.10.


Viikko 43:

"Hevoset paskantaa siellä (Hartwall Areena), kun pitäisi pelata kiekkoa."
"V:ttaa koko äijä. Kirjoittakaa se vaan lehtiin."
- Frank Moberg Sonera Plazan Stadionssa 28.10.

"Sanoudumme irti Jortikan mielipiteistä, koska hän puhuu täyttä paskaa. Vituttaa koko äijä." - em. Kalevassa 29.10.


Viikko 40:

"Jääkiekkoilu on virheitten peli, koska olet nähnyt virheettömän SM-liigaottelun?"
"Meillä IFK:ssa saa tehdä virheitä. Hienoa, että pojat tekee virheitä, muutenhan valmentajat saisivat potkut tarpeettomina."
- Ismo Lehkonen SaiPa-ottelun jälkeen Helsingin Sanomissa 8.10.

"Nytkin meillä on HIFK:ssa tsekkipelaaja, joka ei suostunut menemään kielikurssille, koska olisi joutunut siitä itse pulittamaan tuommoiset 5000 - 6000 markkaa. Tuon pelaajan vuosipalkka on 500 000 markkaa." - Frank Moberg Suomenmaassa 4.10.

"(Jari) Kaarela osallistui ensimmäisessä pelaamassaan kotiottelussa joukkotappeluun. Toisti saman tempun farmissa eikä hänen sen jälkeen tarvinnut todistella mitään." - Veikkaajan NHL-liitte P-Amerikassa pelanneista suomalaisvahdeista 2.10.


Kauden 1999-00-lainaukset

Kiitoksia kaikille lainauksia lähettäneille !!!

IFK-kilpi

Takaisin menuun