25.10.

Eduard Zankovets testiin kolmen pelin ajaksi

Eduard Zankovets

Kuva ES Weisswasserin virallisilta sivuilta

IFK on hankkinut valkovenäläisen laiturin Eduard Zankovetsin, 30, testiin kolmen ottelun sopimuksella. Viimeiset kaksi kautta mies on pelannut Saksan Bundesliigan (toiseksi korkein sarjataso DEL:n jälkeen) ES Füchse Weisswasserissa, näistä ensimmäisellä joukkueessa pelasi myös nykyinen IFK-valmentaja Timo Blomqvist. Molemmilla kausillaan Zankovets on nakutellut tehoja yli piste per ottelu-keskiarvolla, muttei lukeutunut aivan joukkueensa tehokkaimpiin.
Suurimpana saavutuksenaan Zankovets pitää maansa edustamista Naganon olympialaisissa '98, jossa hän pelasi neljässä Valko-Venäjän seitsemästä ottelusta ainaoana tilastomerkintänään kaksi jäähyminuuttia. Tämän jälkeen Zankovets ei ole yltänyt maajoukkueeseen.

Tynkäinen statistiikka IFK:n viralliselta saitilta

Zankovetsin haastattelu ES Weisswasserin viralliselta saitilta


22.10.

Pepe palaa kehiin Ahmojen riveissä

Ruoska piiskaa jälleen...

23 kautta ylimmällä sarjatasolla, 864 SM-sarja/liigapeliä, 97 playoff-ottelua, joissa 543 pistettä, kahdeksan SM-liigamitalia joista kolme kultaista, 134 A-maaottelua...
Tämän verran kokemusta saa Hyvinkään Ahmat joukkueeseensa kun Pertti Lehtonen, 43, päättänyt ottaa luistimet naulasta reilu vuosi IFK:n kultajuhliin uransa lopettamisen jälkeen ja palata looraan. Pepe on harjoitellut syksyn omatoimisesti ja osallistui eilen ensimmäistä kertaa Ahmojen jääharjoituksiin. Ahma-luotsi Kari Lehtisen mukaan Lehtoselle on suunniteltu suurta roolia joukkueessa, luonnollisesti etenkin ylivoimapelissä. Tämän päiväisen Ilta-Sanomien mukaan legendaarinen #23 luistelee divarijäille jo huomisessa Ahmojen kotipelissä Joensuun Jokipoikia vastaan.


20.10.

Helsinki - Lahti - Helsinki - Lappeenranta...

Lisää tuurausapua Sputnikeille

Juuri vuokralta Pelicanseista juuri palannut Roland Carlsson jatkaa reissuaan Lappeenrantaan Timo Ahmaojan seuraksi. Mies edustaa SaiPaa ainakin seuraavan kahdeksan ottelun ajan.
IFK:n kokoonpanossa Rolle oli vain kauden avauksessa Bluesia vastaan, muttei silloinkaan käynyt jäällä. Pelikaani-paidassa puolestaan tilastoihin merkattiin kahdeksassa ottelussa yksi syöttöpiste ja 22 jäähyminuuttia.


18.10.

Timo Ahmaoja Sputnikkien matkaan

Ahma itärajalle kahdeksaksi matsiksi

IFK on vuokrannut Timo Ahmaojan pakkipulasta kärsivälle SaiPalle kahdeksan ottelun ajaksi. Sputnikkien puolustajista Vesa Ruotsalaisen lisäksi sairaslistalle lisättiin lauantain ottelussa IFK:ta vastaan Riku Kallioniemi, jonka jalka vääntyi pahan näköisesti ensimmäisella minuutilla ja vaatii ilmeisesti leikkaushoitoa.
Ahmaoja pelasi IFK:ssa viisi ottelua, joissa tilastoihin merkittiin kaksi jäähyminuuttia, mutta viime aikoina Petolauman vahvasti käymistilassa olevassa puolustuksessa hänen peliaikansa on jäänyt vähiin. "Ahman" jatkosta seurat neuvottelevat 9.11. SaiPa-HPK-matsin jälkeen.

Veikon kone hyytyi toistaiseksi

6-8 viikkoa sivussa

Mika Niemisen lauantain SaiPa-ottelun viimeisellä minuutilla saama tälli osoittautui tutkimuksissa ennakoitua vakavammaksi. Veikon toisen polven nivelsiteet ovat vahingoittuneet ja tämä pitää miehen pois kaukaloista kuudesta kahdeksaan viikkoa.
Myös sivussa, tosin vain tämän viikon peleistä näillä näkymin, on Pasi Nielikäinen, joka toipuu Juri Kuznetsovin kyynärpään aiheuttamasta aivotärähdyksestä.
Roland Carlssonin vuokrasopimus Pelicanseihin päättyi lauantain otteluun HPK:ta vastaan. Ratkaisut Rollen jatkosta tehdään alkuviikosta.


16.10.

Mäkinen jäi ilman sopimusta

IFK:n kanssa harjoitelleelle ja viime viikon Ilves- sekä Ässä-peleissä esiintyneelle Marko Mäkiselle ei tarjottu sopimusta loppukaudeksi. Mäkinen esiintyikin melko vaatimattomaksi: ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi laukaus maalia kohti ottelussa Ilevestä vastaan, jossa mies siirrettiin toisessa erässä vilttiin. Jatkossa Mäkinen hakee paikkaa TuTon ryhmästä.
Valmentaja Ismo Lehkosen mukaan IFK tähyää yhä, Toni Lydmanin paluusta huolimatta, takalinjoilleen isoa puolustavaa pakkia P-Amerikasta.


11.10.

Toni Lydman tekee paluun IFK:hon

STT:n maanantai-iltana välittämän sähkeen mukaan Toni Lydman palaa IFK:n riveihin koska peliaikaa ei Calgary Flamesista tuntunut löytyvän. Harjoitusleirillä tulleen olkapäävamman vuoksi Lydman pelasi vain neljässä harjoitusottelussa, joka vaikeutti näyttöjen antamista. STT:n mukaan Flamesien koutsi Brian Sutter oli toivonut Lyden jäävän P-Amerikkaan pelaamaan AHL:n St. John Flameseihin. Lydmanin kolmivuotisessa NHL-sopimuksessa on kuitenkin pykälä, jonka mukaan hän saa palata SM-liigaan mikäli jääaikaa ei Calgaryn ykkösmiehistössä heru.
Lydellä on mahdollisuus pelata NHL:ssä vielä tällä kaudella; toimitusjohtaja Frank Mobergin mukaan kuitenkin vasta sitten kun IFK:n pelit ovat ohi. Kanadalaislähteet puolestaan väittävät että Flamesilla on mahdollisuus milloin tahansa mahdollisuus kutsua Lydman takaisin. Joka tapauksessa mies nähtänee jälleen Petopaidassa jo torstaina Lahdessa Pelicanseja vastaan.
Lydmanin paluun lisäksi tiettävästi IFK vahvistaa organisaatiotaan toisellakin paluumuuttajalla, josta tiedotetaan lähipäivinä...


8.10.

Mäkkärille kahden ottelun panna, Veikko sairaslistalle

Goin' toe-to-toe...

SM-liiga ilmoitti tänään langettaneensa Toni Mäkiaholle kahden ottelun pelikiellon tappelun aloittamisesta Rodrigo Lavinsin kanssa eilisessä ottelussa Ilvestä vastään. Mäkkäri sai siis yhden ottelun lisähuilia ottelurangaistuksen myötä automaattisesti tulevan yhden ottelun pelikiellon lisäksi. Ipan Lavinsille tuomittiin tilanteesta pelirangaistus eikä se aiheuttanut jatkotoimenpiteitä tällä kertaa.
Sivussa ainakin muutamasta seuraavasta matsista tulee myös olemaan mainoon vireeseen Jan Calounin rinnalla päässyt Mika Nieminen, joka loukkasi rintalihaksensa laitakahinassa eilen. IFK:n julkaiseman tiedotteen mukaan tämän päivän tutkimuksissa ei lihaksesta löytynyt vikaa. Nieminen toipuu tällistä pelkällä levolla ja on sivussa parista IFK:n seuraavasta pelistä.


7.10.

Marko Mäkinen tänä iltana Petoturkkiin

#34 Marko Mäkinen
Kuva: HockeyNet

Esa Tikkasen valittua Pasilan kirkkaat valot, luistelee tänä iltana punanutuissa Ilvestä vastaan uusi mies jolle myös P-Amerikan kaukalot ovat tuttuja - tosin niin peli- kuin ikävuosissa on hieman eroa. IFK:n kanssa harjoiteleen kokoa ja näköä omaavan Marko Mäkisen, 22, pelioikeuksista on päästy yhteisymmärrykseen TPS:n kanssa ja mies toistaiseksi pelaa Petolaumassa. Avauspelissään hän muodostaa IFK:n kolmosketjun Tom Laaksosen ja Aki Uusikartanon kanssa.
Mäkisen ura SM-liigassa alkoi kaudella '96-97 jolloin Kiekko-Espoo vuokrasi hänet TPS:ltä miehen pelattua "farmissa" ykkösdivarin Kiekko-67:ssa. Espoossa Mäkinen ehti pelata 15 ottelua joissa syntyivät teho 2+1.
Syksyllä '97 Mäkinen lähti kokeilemaan NHL vauhtia hänet kolmannella kierroksella (64. yhteensä) '95 varanneen San José Sharksin harjoitusleirille. Paikkaa ylhäältä ei kuitenkaan lohjennut ja Mäkinen lähetettiin AHL:n Kentucky Thoroughbladesiin. Kun myös siellä alkoi jääaika käydä vähiin eikä sopivaa roolia (pisteitäkin syntyi vain 2+2 26:ssa esiintymisessä) tahtonut löytyä, Mäkinen lähetettiin ECHL:n Louisville Riverfrogsiin jossa tehoja syntyi 38 pelissä 10+6 jäähypenkin kuluessa 19 minuutin edestä. Mäkisen toinen kausi ammattilaisympyröissä noudatteli pitkälle samoja linjoja vaikka toiveita nostattikin syksyinen siirto Chicago Blackhawksien organisatioon. Chicagon "ykkösfarmissa" Indianapolis Icessä Mäkinen pelasi vain viisi ottelua ilman tilastomerkintöjä ennenkuin käsky kävi taas ECHL:ään, joukkueena Greeville Grrrowl. 20 ottelun ja kahdeksan (9+5) tehopisteen jälkeen Mäkinen suunnisti takaisin SM-liigaan länsirannikolle, tosin Lukon riveihin. Pelit eivät kuitenkaan sujuneet aivan odotusten mukaisesti: 21 pelissä syntyi vain yksi maali ja 30 jäähyminuuttia. Loppuvaiheessa kautta Mäkinen löysi itsensä jopa nelosvitjasta.
Mäkisellä on kuitenkin pettymysten jälkeen pettymysten jälkeen edelleen motivaatio kohdallaan ja maaginen kolmen kirjaimen sarja tähtäimessä. Hänellä oli loppukesästä pöydällään niin jatkotarjous Blackhawkseilta kuin myös tarjous Phoenix Coyoteseita. Ehdoista ei kuitenkaan päästy yhteisymmärrykseen ja näin mies hakee uutta nostetta uralleen IFK:sta.


6.10.

Parru Kangasalusta jatkaa Pedoissa loppukauden

IFK ilmoitti tänään neljän ottelun koeajalla olleen Pekka Kangasalustan jatkavan loppukauden IFK:ssa vuokralla Ilveksestä. "Parru" ei ole saanut neljässä Petopaidassa pelaamassa liigaottelussaan tehopisteitä, +/- - sarake on pysynyt nollilla ja jäähyminuutteja on kertynyt neljä. Toistaiseksi ainoassa EHL-pelissä Manchesterissa Kangasalusta kirjautti yhden kaksiminuuttisen.
Toimitusjohtaja Frank Mobergin mukaan IFK ei todennäköisesti tee uusia pelaajahankintoja ennenkuin Toni Lydmanin tilanne on selvinnyt.
Lydman on mukana Calgary Flamesien 23:n pelaajan ryhmässä, muttei mahtunut kokoonpanoon lauantain avausottelussa. Flamesien vakiopakeista loukkaantuneena on tällä hetkellä Cale Hulse (murtuma kädessä), jonka kuntoutuminen voi tietää Lydelle passitusta farmiin eli hänen sopimuksensa mukaan IFK:hon. Sivussa on myös tulokaspuolustaja Robyn Regeher, joka oli kesällä vakavassa auto-onnettomuudessa, mutta hän kuntouduttuaan lienee hakee vauhtia alemmista sarjoista ennen NHL-kaukaloihin hyppäämista


1.10.

Mike Gaffney IFK:n testiin

IFK on hankkinut yhdysvaltalaispuolustaja Mike Gaffneyn, 23, testattavaksi yllättäen Atlantin taakse palanneen Todd Nelsonin korvaajaksi. Miehen testiajan pituutta ei ilmoitettu.
Gaffney on Ottawa Senatorsien neljännen kierroksen varaus, 131. yhteensä, vuonna 1994. Samana syksynä Gaffney aloitti opiskelun Massachusettsin yliopistossa pelaten samalla opinahjon Amherst Mintemen joukkueessa Hockey East-sarjassa. Neljästä kaudesta toisiksi viimeinen '96-97 tuotti parhaat tehot: 7+13 34:ssä pelissä. Viimeisellä kaudella Minutemenissä pelasi joukkuetoverina kesällä IFK:n testissä käväissyt Kevin Tucker.
Syksyllä '98 Gaffney oli Senatorsien leirillä hakemassa paikkaa ykkösjoukkueesta, mutta hänet lähetettiin IHL:n Detroit Vipersiin, joiden kanssa teki sopimuksen. Detroitissa eivät pelit kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla ja hänet lähetettiin 11 pelin (1+1) jälkeen alas UHL:n Quad City Mallardsiin kasvattamaan itseluottamustaan. Lisääntyneen vastuun myötä myös tehot löytyivät: 19 pelissä syntyi 12 pistettä (5+7). Nämä esitykset nostivat miehen takaisin Vipersien riveihin, joissa mies pelasi yhteensä 38 peliä, joissa pisteitä kertyi kuusi (2+4).
Maaliskuussa Vipers treidasi Gaffneyn yhdessä Luch Nasaton kanssa saman liigan Las Vegas Thunderiin saksalaissentteri Stefan Ustorfia vastaan. Siellä Gaffney pelasi 10 ottelua, joissa merkkautti vain yhden syöttöpisteen. Thunderin kauden loputtua joukkueen jäätyä rannalle playoffeista, hän palasi Quad Cityn riveihin pudotuspeleissä jossa Mallards eteni aina UHL:n finaaleihin asti, häviten kuitenkin Muskegon Furylle voitoin 4-2. Pudotuspeleissä hän oli joukkueensa tehokkain puolustaja tehden 11 pistettä (2+9) yhdeksässä ottelussa.
Tänä syksynä Gaffney osallistui Edmonton Oilersien harjoitusleirille, jälleen NHL-sopimus haaveena, mutta sai jo syyskuun puolessa välissä pakata kamansa pelaamatta yhtään harjoitusottelua. Vaikka Oilers lähetti miehen farmiinsa AHL:n Hamilton Bulldogseihin, hän ei sielläkään sopinut joukkueen kuvioihin.
Gaffneytä (183 cm/96 kg) kuvataan monipuoliseksi puolustajaksi, joka on hyvä kiekollisena. Hänen pitäisi olla IFK:n mukana jo sunnuntain Hockey Night-pelissä Tapparaa vastaan Tampereella.

Miehen statistiikka IFK:n viralliselta saitilta

Lydelle paikka Flamesien puolustuksesta Simpsonin siirryttyä Floridaan

Calgary Flames treidasi torstaina joukkueensa kapteenin, kovaotteisin puolustajan Todd Simpsonin Florida Pantherseihin. Vaihdossa pohjoiseen päin matkasi laituri Bill Lindsay. Tämä tarkoittaa sitä että haaveet Toni Lydmanin paluusta Petopaitaan voidaan tällä erää haudata. NHL-joukkueiden piti torstaina ilmoittaa liigalle 23:n pelaajan kokoonpano jolla aloittavat kauden. Lyde kuului Calgaryn nimeämän kaheksan puolustajan joukkoon.
Hän ehti pelaamaan olkapäävammasta toivuttuaan kolmessa Flamesien yhdeksästä harjoituspelistä. Ainoiksi tilastomerkinnöiksi niissä jäivät kuusi jäähyminuuttia.
Viimeiset Flamesin kauden avaavasta ryhmästä tippuneet olivat sentteri Daniel Tkaczuk, joka lähetettiin farmiin AHL:n St. Johniin sekä SM-liigassakin pelannut laituri Pavel Torgajev, jolle ei tarjottu sopimusta. Flamesin kauden avausottelu on lauantaina San Joséssa Sharkseja vastaan.


Takaisin