29.10. HIFK - Blues     3 - 0 (0-0,2-0,1-0)

Numerot:

 
1. erä
 
Maalintekijä
Syöttäjät
 
 
Ei maaleja
 
 
2. erä
 
 
 
1-0
HIFK
Jarkko Ruutu
Toni Sihvonen
YV 
2-0
HIFK
Markku Hurme
Jarno Kultanen - Jan Caloun
YV 
3. erä
 
 
 
3-0
HIFK
Mika Kortelainen
Brian Rafalski - Jere Karalahti
 
 
 
 
Yleisöä: 7275
 
 
Maalivahdit 1. erä 2. erä 3. erä Yht.
Jan Lundell HIFK 5 9 7 21
Ari-Pekka Siekkinen
Blues
10
13
4
27

Kommentit:

Ylivoimamaalit jatkoivat voittoputkea

Espoo Blues muutti pelityyliään, muutaman totaalisen romahduksen, kuten esimekiksi ensimmäisessä Blues-IFK-ottelussa, jälkeen ja se näkyi. Ensimmäisessä erässä oikeastaan kummallakaan joukkueella ei ollut maalintekopaikkoja. Keskialue suljettiin eikä kontrolloituihin hyökkäyksiin päästy. Erän ainoat tilastomerkinnät olivat Bluesin Riku Varjamon ja IFK:n Tomi Pettisen jäähyt. Pettisen koukkaamisesta saama kakkonen oli täysin turha. Mies blokkasi mailalla kiekottoman espoolaisen keskialueella. Hyvä puhallus tosin Mäkelältä, näitä jää tuomareilta huomaamatta nykyään aivan liikaa. Pettinen siirrettiin taas ensimmäisen erän jälkeen vilttiin Kari Rajalan ottaessa hänen paikkansa Jani Nikon parina, joten on todennäköistä että 'Kirves' palaa Hermekseen lauantain Ässä-pelin jälkeen. Toivottavasti maaottelutauolla IFK saa paljon huhuiltua apuan Pohjois-Amerikasta takalinjoilleen.
Toisessa erässä nähtiin jo astetta viihdyttävämpää jääkiekkoa. IFK sai oman etsikkoaikansa Varjamon ollessa jälleen jäähyllä. Eikä kauaa tarvinnut odottaa. Kunnon maalineduskuhinan jälkeen kapteeni Jarkko Ruutu pääsi siirtämään kiekon verkon perille ohi 'Kenkä' Siekkisen.
Muutama minuutti tästä ja IFK:n YV-peli jauhoi taas Christian Ruutun ollessa jäähyllä. Markku Hurme ohjai Jarno Kultasen rannevipin maalin ja näin IFK:n 2-0-johtoon. Tämä johti siihen että Blueskin joutui avaamaan peliään. He saivatkin aikaan hyviä paikkoja, mutta Jan Lundell oli IFK:n maalilla vedossa. Janne torjui mm. Tommy Kiviahon kovan laukauksen, jonka mies pääsi vetämään suoraan päädystä kimmonneesta kiekosta. Myös tolpat olivat apuna kun Hannes Hyvönen onnistui tunaroimaan maalin edustalta avopaikan suoraan putkeen.
Vaikka IFK oli vain kahden maalin johdossa viimeiseen erään lähdettäessä, ei Espoo tuntunut saaavan kunnon loppurutistusta aikaan ja näin 20-minuuttisesta jäi lähinnä mieleen ei peliin kuuluvia tapahtumia.
Päätuomari Seppo Mäkeläkin sai osansa pelin kovuudesta. Mies törmäsi Blues-pakki Pasi Sormusen kanssa. Aluksi Mäkelä näytti loukkaantuneen pahasti, hän jäi hetkeksi pyörimään jään pintaan tuskissaan, mutta IFK-lääkäri Petri Heleniuksen tultua tarkistamaan tilanne, Mäkelä nousi ylös ja tuomitsi ottelun loppun asti.
Toinen merkittävä tapaus sattui Toni Mäkiahon ja Jiri Vykoukalin välillä. Mäkkäri taklasi ensiksi Vykouklia, tsekki huusi jotain perään ja Mäkkärillä meni kuppi nurin. Miehet tuijottivat toisiaan vähän aikaa siniviivan tuntumassa, Mäkkäri pukkasi päällään Vykoukalia ja alkoi takomaan. Tappeluksi tätä ei voi oikein sanoa kun sinipaita ei edes yrittänyt vastata iskuihin. Tästä Mäkelä tuomitsi Mäkiaholle ottelurangaistuksen ja Jiri Vykoukalille 2 minuuttia väkivaltaisuudessa.
Mielenkiintoista nähdä paljonko SM-liiga antss pelikieltoa Mäkkärille tästä tempauksesta. NHL:ssä ainakin 'hedarien' käyttöön tappelutilanteissa on puututtu aika kovalla kädellä, mikä on mielestäni aivan oikea linja.
Tästä Blues olisi saanut loppuminuuteiksi ylivoiman Vykoukalin istuttua jäähynsä, mutta se kuivui kokoon Riku-Petteri Lehtosen koukittua Jan Calounin nurin IFK:n kultakypärän hieman autettua tilanteessa. IFK kaunistelikin lopussa nuemrot 3-0:aan Brian Rafalskin vapautettua Mika Kortelaisen nokikkain A-P Siekkisen kanssa.
Itse ottelu oli sitä aivan tavallista liigakiekkoa, ei mitään erikoisuuksia. Tosin nähtävää riitti lähinnä viimeisen erän ansiosta. Jan Lundell maalilla ansaitis tänään nollapelinsä. laukauksia tuli aika harvakseltaan, mutta silti mies pystyi nousemaan esiin tarvittaessa tehden muutaman loistopelastuksen. IFK:lla kaikki ketjut pystyivät aika tasapainoiseen ja hyvään esitykseen. Lauantaina on edessä varmasti tiukempivauhtinen peli IFK vierailessa Isonmäen jäähallissa,

- MT

Ottelun ratkaisu

- IFK:n ylivoima ja Jannen hieno esitys maalilla

Illan Paras Peto:

#30 Jan Lundell
- kauden kolmas nollapeli, mies näyttää kasvaneen henkisesti nyt kun luottamusta on tullut IFK:ssakin, vielä kuin saisi hieman lisää tasaisuutta

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun