26.9. HIFK - Jokerit    2 - 3    (0-1,1-0,1-1,0-1)

Numerot:

 
1. erä Maalintekijä Syöttäjät
0-1 Jokerit Pasi Saarela Kimmo Rintanen - Timo Saarikoski
2. erä
1-1 HIFK Mika Nieminen Toni Lydman YV
3. erä
2-1 HIFK Brian Rafalski Mika Kortelainen - Mika Nieminen
YV
2-2
Jokerit
Patrik Juhlin
Yves Racine - Jari Kauppila
ILM
JA
 
 
 
 
2-3
Jokerit
Kimmo Rintanen
Jari Kauppila - Timo Saarikoski
Yleisöä: 7980
 
 
Maalivahdit 1. erä 2. erä 3. erä JA Yht.
Jan Lundell HIFK 9 5 10 2 26
Markus Ketterer Jokerit 10 6 9 2 27
poissa 57.58 - 59.45

Kommentit:

Tyly ratkaisu jatkoajalla

Kauden ensimmäinen 'derby' josta loppujen lopuksi ei haluaisi muistaa kuin ennen kiekon tippumista jäähän Teuvo Honkalinnan ja Pertti Lehtosen kunniaksi pidetyt seremoniat. Pidetään raportti tällä kertaa lyhyenä koska edelleen peli ja sen etenkin se ratkaisu nyppii melko rankasti allekirjoittanutta:
IFK lähti peliin vauhdilla ja pystyikin luomaan paikkoja moninkertaisesti Jokereihin nähden tasoltaan aika keskinkertaisessa ensimmäisessä erässä. Mutta Narritpaidat tarvitsivat vain yhden kerran: Pasi Saarela jäi vapaaksi IFK:n puolustukselta ja laittoi kiekon ohi Jan Lundellin.
Toinen erä oli aika tasainen pelillisesti, ehkä lievästi jopa Jokerimerkiinenkin. Mutta IFK onnistui maalinteossa; paikallismatsissa pelipäällä ollut Mika Nieminen ohjasi IFK:n tasoituksen Toni Lydmanin viivavedosta ylivoimalla.
IFK tuli kolmanteen erään uudella asenteella ja hallitsi tapahtumia jäällä. Yksi erän mielenkiintoisista tapahtumista oli kun Toni Mäkiaho pääsi taklaamaan keskialueella Jokerien A-J "Knock-out" Niemen puhtaasti jään pintaan. Mäkkärin käden heilautus niitin jälkeen oli ilmeisesti muistutus miesten viime kautisesta 'kohtaamisesta'.
IFK sai paikkoja saatiin aikaan mutta viimeistely onnahteli. Myös Markus Ketterer venyi muutaman kerran tärkeässä paikassa. Kerran sentään onnistuttiin. Brian Rafalski tykitti b-pisteen kaarelta ylivoimalla osuman, joka näytti pitkään jäävän myös voittomaaliksi. Vaan toisin kävi. Jokeriluotsi Hannes Kapanen otti Kettererin pois maalinsa suulta ennakkoluulottomasti reilu pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tämän jälkeen valkopaidat saivat painettua pelin IFK-päätyyn. Punaisilla pedoillakin oli omat paikkansa lyödä viimeinen niitti naapurin pyristelyille. Mm. Jere Karalahti pääsi koettamaan kiekkoa tyhjään verkkoon, mutta se meni runsaan metrin ohi. Siten pitkä kiekko ja aloitus takaisin IFK:n päätyyn. Viimeisen puolen minuutin aikana kaikki sitten unohtui: Jani Nikko yritti purkaa tilannetta huolimattomalla rännikiekolla, Jari Kauppila katkaisi, syötti kiekon NHL-veteraani Yves Racinelle joka ampui nopeasti viivalta ja Patrik Juhlin viimeisteli Jannen nenän edestä tasoituksen vain 15 sekuntia ennen päätössummeria.
Lisää kylmää vettä oli tulossa ämpäritolkulla. Jatkoaika alkoi normaallina varovaisena kiekotteleluna, kunnes IFK:lle sattui kohtalokas kiekonmenetys puolustusalueella. Parilla liikkeellä parjattu Kimmo Rintanen pelattiin käytännössä nokikkain Lundellin kanssa. Nosto vasempaan kulmaan ja se oli siinä: IFK:lle tarjotut kaksi pistettä olivat matkanneet Pasilan monitoimiareenalle.
Niinpä niin, karkeita virheitä joita ei tämän sarjan aikana voi paljoa tehdä, kuten Erkka Westerlundkin totesi ottelun jälkeen. Ehkä todella raskas otteluohjelma, kuusi peliä kymmenessä päivässä, vei näin veronsa. Mutta ei muutenkaan peli tunnu vielä olevan kunnossa. YV-pelissä on vielä omasta mielestäi paljon tehtävää. Tietenkin tuntuu hölmöltä todeta näin, tekihän IFK molemmat maalinsa nimenomaa ylivoimalla. Mutta toisaalta mm. ensimmäisessä erässä tuhrittiin pari YV-paikkaa lähes saamatta kiekkoa kontrolloidusta hyökkäysalueelle laukauksista puhumattakaan. IFK:lla tuntuu olevan vaikeuksia juuri kiekon kuskauksessa vastustajan puolustusalueelle. Myöskin tässä ensimmäisessä paikallistaistossa IFK:n olisi mielestäni pitänyt yrittää ampua enemmän Kettereriä kohti. Muutamasta huippupelastuksesta huolimatta Make ei näyttänyt kovin varmalta maalillaan.
No joka tapuksesssa, turha spekuloida, taisto on tällä erää tauonnut ja voittaja saanut pisteet. Joukkueet kohtaavat vielä viidesti tällä kaudella.

- MT

Ottelun ratkaisu

IFK:n huolimattomuudet omassa päässä, epäonnistumiset viimeistelyssä

Illan Paras Peto:

#77 Brian Rafalski
- sai jälleen vastuuta rutkasti, tiukka ottelutahti ei tunnu painavan Rafun pohkeissa, teki IFK:n toisen maalin komealla laukauksella siniviivalta

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun