25.10. HIFK - HPK     7 - 3 (1-1,1-2,5-0)

Numerot:

 
1. erä
 
Maalintekijä
Syöttäjät
1-0
HIFK
Mika Nieminen
Jere Karalahti
YV
1-1
HPK
Tom Koivisto
Erik Kakko - Tomas Vlasak
YV
2. erä
 
 
 
1-2
HPK
Tomas Vlasak
Jaroslav Nedved
 
2-2
HIFK
Jan Caloun
Brian Rafalski - Niklas Bäckström
YV
3-2
HPK
Tomas Vlasak
 
 
3. erä
 
 
 
3-3
HIFK
Jarkko Ruutu
Jan Caloun - Jere Karalahti
YV
4-3
HIFK
Mika Nieminen
Jan Caloun - Brian Rafalski
 
5-3
HIFK
Jarkko Ruutu
Jan Caloun - Jere Karalahti
YV
6-3
HIFK
Markku Hurme
Mika Nieminen
YV
7-3
HIFK
Jarkko Ruuutu
Jere Karalahti
 
 
 
Yleisöä: 6277
 
 
Maalivahdit 1. erä 2. erä 3. erä Yht.
Niklas Bäckström HIFK 5 7 9 21
Kari Rosenberg HPK 11 18 9 38

Kommentit:

Kone lämpeni loppua kohden

Kahden selvästi väsyneen joukkueen vääntö, jossa IFK loistavan viimeisen erän ansiosta loppujen lopuksi vei selvästi pisteet. Kaksi ensimmäistä erää oli aika puuduttavaa jääkiekkoa. Oman mausteensa toi tutusti linjaton päätuomari Timo Favorin, joka välillä tuntui passittavan miehiä jäähyaitioon aivan summan mutikassa. Myös kerran käsi nousi parin sekunnin empimisen jälkeen yleisön aloitettua mylvinnän kun Jan Caloun kaadettiin keskialueella.
Ottelu, vaikka olikin paikka paikoin aika sekaista, alkoi IFK:n kannalta hyvin. Seitsemännellä minuutilla Mika Nieminen laittoi Jere Karalahden laukauksen reboundin sisään Timo Pärssisen istuessa HPK-leirissä närää aiheuttanutta kakkosta.
Hämeen ritarien vastausta ei tarvinnut kauan odotella. Kerhon pelatessa 5-3-ylivoimaa Tom Laaksosen sekä Jarkko Ruudun tällä kertaa ollessa sovittamassa Favorinin päätöksiä, Tom Koivisto antoi tavaramerkkilämärinsä puhua ja tilanne oli tasan.
Toinen erä oli ehdottomasti kerhon seremoniamestarina Tomas Vlasak, IFK:n jatkaessa lepsuilua. Ensin Vlasak pääsi viemään lähietäisyydeltä vierailijat johtoon tasavajaalla maanmiehensä Roman Simicekin ja Jarkko Ruudun istuessa jäähyllä keskinäisestä nahinoinnista. Kumma kyllä T.Favorin passitti tästäkin pikku taputtelusta molemmat jäähyllä vaikka tshekki osapuoli tuntui olevan paljon innokkaampi nahistelija.
Tasoitus tuli tutusti ylivoimalla kun Jan Calounin rannesivallus yllätti Rosenbergin. Mutta HPK otti vielä johtoaseman itselleen. Hieman yliottelun puolinvälin jälkeen Vlasak sai kiekon B-pistealoituksen jälkeen ja sutaisi sen ohi Niklas Bäckströmin. Huomioitavaa oli että toisessa erässä Hermeksestä IFK:n testattavana olevan Tomi Pettisen paikan tässä erässä Jani Nikon vierellä otti Kari Rajala.
Jos kolmas erä oli HPK:n Vlasakin juhlaa, kolmannessa erässä ilotulituksesta vastasi kotijoukkueen Jarkko Ruutu IFK:n päästyä omalle tasolleen. Jo ensimmäisellä minuutilla Ruutu antoi ylivoimalla palaa ja kiekko ylänurkkaan ohi Rosenbergin. Viisi minuuttia tästä ja Veikko Nirminen huudatti maalinedustalta kotiyleisöä jälleen. Tämän jälkeen HPK sai oikeastaan viimeisen etsikkoaikansa päästessään pelaamaan reilun puolisentoistaminuuttia kahden miehen ylivoimalla. Helsingikiläisyleisön vihellyskonsertissa Kerholaisten peli oli vain saamatonta kiekon siirtelyä ja niin lukemat tulostaululla ennallaan. Tosin eivät kauaa. Seuraavaksi IFK sai 5-3-tilanteen kun ensin Ari Valliin passitettiin jäähylle ja kun Kerholaisia ei Favorinin mielestä alkanut tärpeeksi nopeasti valua aloitukseen, hän laittoi vielä joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä päälle. 34 sekuntia heti kulua kun Rudy lisäsi, jälleen maalinedustalta, Petojen johtoa. Markku Hurme teki vielä IFK:n kuudennen osuman ja kapteeni kruunasi iltansa liiganuran ensimmäisellä hattutempulla kovalla lyöntilaukauksella pakin jaloista.
Loppunumerot 7-3 ovat kyllä hirman liian selvät pelitilanteisiin nähden. Kaksi erää HPK:n liike toimi, viimeisessä erässä enää ei. Myös Kari Rosenbergin hyvä pelifiilis murtui ratkaisevalla hetkellä. IFK ajoi, etenkin kolmannessa erässä, aika usein tilanteet aivan loppuun asti jolloin Rosenbergilla näytti käämit hieman palavan. Ainakin mies tarjoili ahkerasti hanskaansa maalinedushässäköissä.
Päätuomari Favorin käytti ahkerasti pilliään ja näin IFK sai käyttää reilusti yhtä pahinta asettaan, ylivoimapeliä, HPK kerätessä 11 kaksiminuuttista. Tosin IFK:llakin niitä oli seitsemän.
Ei tosiaankaan mikään erikoinen peli, mutta kaksi pistettä sekä liigan kärkipaikka tulivat, torstaina jammaillaan Bluesin tahtiin,

- MT

Ottelun ratkaisu

- HPK:n väsähtäminen yhdistettynä IFK:n heräämiseen viimesessä erässä

Illan Paras Peto:

#25 Jarkko Ruutu
- kapteeni näytti todella hienoa esimerkkiä paukuttamalla kolme maalia viimeisen 20-minuuttisen aikana

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun