24.9. TPS - HIFK    5 - 5 (0-1,4-2,1-2,0-0)

Numerot:

 
1. erä Maalintekijä Syöttäjät
0-1 HIFK Jan Caloun Toni Sihvonen AV
2. erä
0-2 HIFK Luciano Borsato Jani Nikko YV
1-2 TPS Peter Ahola Simo Rouvali
1-3 HIFK Kari Kalto Mika Nieminen
2-3
TPS
Marko Kiprusoff
Joni Lius
YV
3-3
TPS
Marko Kiprusoff
Simo Rouvali 
 
4-3
TPS
Tomi Kallio
Tony Virta
 
3. erä
 
 
 
 
5-3
TPS
Joni Lius
Marko Kiprusoff
AV
5-4
HIFK
Jere Karalahti
Kari Kalto
 
5-5
HIFK
Jan Caloun
Luciano Borsato - Brian Rafalski
 
JA
 
 
 
 
 
 
Ei maalia
 
Yleisöä: 8086
 
 
Maalivahdit
 
1. erä
2. erä
3. erä
JA
Yht.
 
Miikka Kiprusoff
TPS
8
13
14
2
37
 
Jan Lundell
HIFK
12
10
15
2
39
poissa 58.50 - 59.42

Kommentit:

Turun trilleri päättyi pistejakoon

Todella vaiherikas TPS-IFK-ottelu päättyi jatkoajankin jälkeen tasapeliin maalein 5-5. Ottleun avausmaali oli selkeästi upein: IFK pelasi kolmella viittä vastaan, Kun punaisessakin paidassa vieraillut Peter Ahola hukkasi helpohkosti kiekon keskialueella ja suoraan jäähyaitiosta päässyt Jan Caloun (josta turkulainen turkulainen paikallisradio totesi kolmannen erän alussa, että hän onkin muuten tshekki, eikä ranskalainen) ryntäsi läpiajoon ja ampui kiekon päin Tepsi-vahti Miikka Kiprusoffia. Kiprusoff torjui kiekon osittain, mutta jostakin välistä se pomppi maaliin. IFK meni vielä 2-0 ja 3-1 johtoon, kunnes TPS sai ottelun juonesta kiinni ja tuli 3-3 tasoihin vähän haiskahtaneella maalilla: Katsomoon (ainakin omalle paikalleni he he) näytti, että maali olisi siirtynyt ennen kiekon perille menoa, mutta erotuomari Lupaus, anteeksi, Lepaus kävi soittamassa videotuomarille, joka kertoi kiekon olleen maalissa ennen maalin siirtymistä. Puolitoista minuuttia myöhemmin Tomi Kallio vei Tepsin ensimmäistä kertaa johtoon ja tilanne alkoi näyttää jo vähän liian tutulta. Vielä kun ihan kolmannen erän alussa maajoukkuesentteri Joni Lius lisäsi johtoa 5-3 alivoimalla kävi mielessä muutamat deja vu:t.
Ottelua piti kuitenkin kasassa lähes koko kolmannen erän pelanneet Jere Karalahti ja Brian Rafalski. Jere ampui 5-4 kavennuksen hillittömällä siniviivalaukauksella yläpesään. Tuo maali oli ylivoimamaali, ja IFK oli taas taistelussa täysillä mukana. Vielä kun Pubi teki illan toisen maalinsa Rafalskin reboundista vain 18 sekuntia ennen loppua kuudella viittä vastaan oli homma tasan. Kun jatkoaikakaan ei tarjonnut mitään kovin vaarallisia tilanteita päädyttiin pistejakoon, mikä oli ainakin omasta mielestäni oikeutettu tulos.
Silmiinpistävää oli, että otteluun oli saapunut vain 8086 katsojaa ja "Hippos-ilmiö" koettiin useaaan kertaan, kun kuulluttaja joutui useaan kertaan pyytämään yleisöä huutamaan. Myös IFK:n Jarno Kultanen pelasi ottelussa.
Mielenkiintoista nähdä, miten IFK jaksaa "loistavan" ottelukaavion takia levänneitä Jokereita vastaan.


Toivottavasti hyvin,

- Jude

 
 

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun