20.9. HIFK - Tappara 1 - 2 (0-0,1-2,0-0)

Numerot:

 
1. erä Maalintekijä Syöttäjät
Ei maaleja
2. erä
0-1 Tappara Josef Boumedienne Timo Jutila - Valeri Krykov
0-2 Tappara Aleksander Barkov
1-2 HIFK Brian Rafalski Jan Caloun - Mika Nieminen
3. erä
Ei maaleja
Yleisöä: 6721
 
 
Maalivahdit 1. erä 2. erä 3. erä Yht.
Jan Lundell HIFK 6 5 8 19 Poissa 59.23 - loppuun
Mika Noronen Tappara 13 12 10 35

Kommentit:

Syvällä mentiin

Fiilis katsomossa on kaukana viime kautisesta, mutta niin on IFK:n pelikin. Ei kukaan odota että peli olisi tässä vaiheessa kautta playoffs-uomissa, mutta IFK:lla se tuntuu olevan näiden näkemäni Lukko- ja Tappara-pelien perusteella aika pahasti vaiheessa.
Hei aluksi on todettava että korpisotureiden maalivahti Mika Noronen oli tänään hyvä. 'Nortti' oli mies paikallaan silloin kun Tappara häntä tarvitsi.
Toki IFK:lta oli puolustuksesta poissa Ville Sirén, Jarno Kultanen ja Santeri Heiskanen. Myös Kari Rajala pelasi hieman puolikuntoisena. Hyökkäyspäästä puuttui loukkaantumisen takia Toni Mäkiaho. Tietenkin näistä saisi (teko)syitä huonoon esitykseen, mutta suuri syy kauden ensimmäiseen pistemenetykseen oli katsomoon nähden siinä että Tappara yksinkertaisesti halusi voittoa enemmän ... ja saikin sen.
Peli oli kummallekkin joukkueell kolmas neljässä päivässä jonka kyllä huomasi. Väsyneiden joukkueiden väännössä ei mitään jääkiekkoilun hienouksia nähty. Ensimmäinen erä oli IFK:n hienoista hallintaa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ollut kuin muutama. IFK pääsi yrittämään muutamaan otteeseen ylivoimallakin avausmaalia, mutta turhaan. Erän erikoisuus oli se että Tom Laaksonen pelasi muutaman vaihdon puolustajana.
Toinen erä oli Tapparan, torjuntalukemista huolimatta. Myös maalihanat avautuivat ainoan kerran tässä ottelussa. Punalamppu paloi Janne Lundellin takana ensimmäistä kertaa kun Tapparan nuori ruotsalaispakki Josef Boumedienne latasi oikean biljardivedon B-pisteen kaaren paikkeelta. Kiekko pomppi IFK:n pelaajien kautta verkon perille. Seuraava osuma nähtiinkin suunnilleen puolentoista minuutin kulutta kun tänään täysin Jokeri-fiiliksissä ollut Mika Nieminen oli avaamassa peliä, menetti kiekon Aleksander Barkoville joka purjehti maalille ja peippasi Jannen: 2-0. Tämän hieman herättelikin IFK:ta, joka sai painettua pelin tamperelaisten päätyyn. Pientä lohtua saatiin erän lopulla kun Niemisen voittaman aloituksen jälkeen kiekko kulkeutui Jan Calounin kautta Brian Rafalskille, joka otti pari potkua eteenpäin ja antoi palaa. Näin tilanteeksi, lopputulokseksikin jäänyt 1-2.
Kolmanteen erään IFK sai kehitettyä jonkinlaisen kirin, tosin se oli enimmäkseen vain näennäistä hallintaa: kiekkoa pidettiin hallussa, mutta kunnon ratkaisupaikkoja ei pystytty luomaan. Oli Tapparallakin erän jälkimmäisen puoliskon aikana muutama todella hyvä paikka iskeä viimeinen naula kotijoukkueen arkkuun, mutta Janne piti IFK:n vielä mukana pelissä. Viimeisen minuutin aikana Lundell vedettiin pois maaliltaa ja IFK sai rakennettua pientä mylläkkää tampelaisten päätyyn, mutta sekin päättyi kiekon menetykseen.
Tänään kyllä yksi pahimmista floppaajista oli Mika Nieminen. Tuon Tappara toiseen maaliin johtaneen kämmin lisäksi Veikko liukui muutaman kerran IFK:n hyökätessä paitsioon eikä puolustustyöskentelyssäkään ollut juuri kehumista kun #40 harvoin näki puolustus-siniviivan alapuolella. Yksinkertaistettuna pelihalut tuntuivat olevan jossain ihan muualla.
Tänään liigadebyyttinsä teki Mikko Ruutu. Pikku-Rudy on selvästi samasta puusta veistetty kuin veljensä, sen verran hanakasti Mikkokin taklauspaikkoja haki. Miehellä oli myös yksi hyvä maalintekopaikka, mutta 1. liigamaali jäi tekemättä.
Paras kokonaisuus IFK:lta oli tänään 'duunarikenttä' Kortelainen-Sihvonen-Tuomainen, jolla riitti sitä yritystä aina jäälle tullessaan jota koko joukkue olisi kaivannut.
Tuomarin toimia hoiteli tällä kertaa Rami Savolainen. Hän puhalsi ihan hyvän ottelun ja piti selkeän linjan. Oikeastaan vain yksi ihmeellisyys nähtiin kun Tom Laaksonen sai korkeasta mailasta jäähyn tilanteessa jossa miehen Montreal kävi vain lantiotason korkeudella. Ei voinut välttyä jälleen kerran ajatukselta että ehkäpä nimellä ja numerolla punaisen paidan selässä oli jotain merkitystä tämän jäähyn syihin. Mutta eipä silti, kaiken kaikkiaan varsin positiivinen esitys Savolaiselta.
IFK otti tänään vain kaksi kakkosta, jos muistan oikein. Huomioidaankohan tämä edes SaiPaNetissä?
Täytyy vaan toivoa että tämä vaisu esitys hämää frankfurtilaiset scoutit ja fanit, joita jo tänään hallissa näkyi muutama tiistaista EHL-ottelua varten. Paljon korjattavaa IFK:lla kuitenkin on.

Palataan kissapetojen kamppailun merkeissä,
- MT

Ottelun ratkaisu

Mika Norosen hyvä peli sekä Tapparan taito käyttää paikkansa hyväkseen. Myös IFK:n kummallinen hätäily kiekollisena, joka etenkin näkyy YV:llä

Illan Paras Peto:

#30 Jan Lundell

- otti pari hienoa koppia Tapparan painaessa päälle, avausmaali näytti vähän helpolta mutta kiekko muutti matkalla suuntaa

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun