Ottelut/Games:

SM-Liiga 17.9.

			HIFK - Lukko   	5 - 1 	(1-0,1-1,3-0)  
            HPK - Jokerit  	1 - 4 	(1-3,0-0,0-1)  
            Ilves - JYP    	4 - 0 	(2-0,2-0,0-0)  
            KalPa - TPS    	1 - 3 	(1-1,0-1,0-1)    
            SaiPa - Tappara  	1 - 2 	(0-0,1-1,0-1)  
            Ässät - Blues   	3 - 2 	(0-2,2-0,1-0) 

Omat kommenttini:

(Comments only in finnish)

(Yleensä vain kotimatseista)

Nihkeää, nihkeää... mutta pisteet silti kotiin

Kauden avausottelu alkoi asiaankuuluvin seremonioin kun kauan odotettu kuudes mestaruusviiri paljastettiin. Viime kevään mestaruuteen komean uransa päättänyt Pepe Lehtonen kävi pudottamassa aloituskiekon yleisön taputtaessa villisti seisaaltaan.
Itse ottelusta ei niin hirveästi kerrottavaa jäänytkään. Molempien joukkueiden peli oli aika sekaista kuten yleensä kauden ensimmäiset liigapeleissä on. Ensimmäistä kunnon maalipaikkaakin saatiin odottaa nelisen minuuttia.
Kauden IFK:n avausmaalin sai kunnian tehdä yhdeksännellä minuutilla nelosketjen sentteri Olli Ahonen, joka nousi laidalta maalinteko-sektoriin laukoi kuuluisalla rystyllään kiekon verkon perille raumalaisen roikkuessa kiinni hihassa. Lukolle oli tulossa jäähy tässä tilanteessa. Keltapaitojen etsikkoaika tuli myöemmin erässä heidän pelatessaan ylivoimalla, mutta maltti ei riittänyt ja kunnon paikkoja ei saatu luotua.
Toinen erä alkoi täydellisellä surffikiekolla. Pientä piristystä saatiin otteluun kun Lukko pääsi tasoittamaan peli 1-1:teen. Harri Sillgren syötti hienon poikittaissyötön hyökkäysalueella latvialaiselle Leonids Tambijevsille joka antoi vedon puhua. Kiekko lipui Jannen suojuksista verkon perille. Tämä herätti IFK:n. Sinuhe Wallinheimo piti maalillaan raumalaisia mukana pelissä, kunnes illan palkintopöydän putsannut Tom Laaksonen otti vastuuta. Mies lähti nousemaan kiekon kanssa keskialueelta, harhautti raumalaispakin ulos, luukulla Wallinheimo torjui ensimmäisen vedon mutta Tomppa löi oman reboundinsa sisään. Komea yksilösuortus Laaksoselta, jota kukaan ei varmasti osannut odottaa.
Kolmannessa erässä Lukolta loppui liike, joka avasi IFK:lle useampia paikkoja. Erä alkoi todella vauhdilla kun ensimmäisellä minuutilla Toni Sihvonen ohjasi Marko Tuomaisen laukauksen ohi Sinuhe Wallinheimon. Tästä Lukko ei kuitenkaan vielä lamaantunut. Seuraavaksi kiekko löytyikin Jan Lundellin takaa, mutta päätuomari Marko Lepaus hylkäsi Harri Sillgrenin ohjaaman osuman korkealla mailalla tehtynä linjatuomareita kuultuaan. Videolta tilannetta ei kuitenkaan nähdäkseni tarkistettu.
Seuraava osuma olikin jo lopun alkua Lukolle: hieman erän puolenvälin jälkeen muutaman kerran ottelussa väläyttänyt Veikko Nieminen löysi poikittais syötöllä Jarkko Ruutun, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maalin edestä verkon perälle. IFK pääsi tänään kokeilemaan monta kertaa ratkaisuja ylivoimalla mutta peli ei tuntunut kulkevan. Ainoa onnistuminen tuli loppupuolella jo viime kaudella tutuksi tulleella kaavalla kun Luciano Borsato löysi maalin takatolpalle liukuneen Brian Rafalskin tarkalla syötöllä: 5-1.
IFK:n pirtein kokonaisuus oli nelosvitja Kalto-Ahonen-Laaksonen jolle kaavailtiin ennakkoon lähinnä 0-0-roolia mutta pojat tekivätkin kaksi maalia. Etenkin Tomppa Laaksonen otteille on annettava tunnustusta. Uusista Pedoista Mika Nieminen ja Lutz Borsato tuntuivat piristyvän mitä pidemälle ottelu meni, mutta he eivät olleet vielä täydessä iskussa. Loukkaantumisista kärsinyt puolustus pelasi varsin hyvin, erityismaininnan ansaitsee Marko From joka pelasi ennakkoluulottomasti ja varmoin ottein 1. liigamatsinsa. Toni Lydman pelasi myös pirteästi, joka on kaukalossa hyvin paljon entisen #8:n, Kaj Linnan oloinen. Toni Mäkiaho joutui jättämään ottelun kesken. Viimeisessä erässä Mäkkärin tontilla pelasi Markku Hurme.
Maalissa Janne Lundellilla ei ollut liikaa töitä, mutta mies hoiti ne harvat kunnialla. Se sijaan vastakkaisessa päädyssä IFK:ssakin käväissyt Sinuhe Wallinheimo sai tehdä kunnon iltapuhteen. Kaveri näytti etten P-Amerkan sarjoissa vietetyt kaudet tosiaankaan ole menneet hukkaa. Muutama ilmiömäinen hanskakoppi. Kenttäpelaajista Lukon näkyvin oli ainokaisen tehnyt Leonids Tambijevs.
Tavallisesti äänekäs IFK-yleisökään ei tänään jaksanut innostua oikein kertakaan ottelussa sen jälkeen kun #23 esiteltiin ennen pelin alkua. Totta kai tähän oli yhtenä synä pelin vaatimaton taso ja intensiteetti.
Niinhän sitä sanotaan että hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä ja siitä tosiaan oli tänään kysymys. Mutta uskon että tämä on vain alkukankeutta ja että jo lauantaina Jyväskylässä rullaa paremmin,

- MT

Illan paras peto: (Just my two cents)

#27 Tom Laaksonen

- 1+1, ottelun voittomaali Wallinheimon patjoista sisään komean soolon päätteeksi ja IFK:n kultakypärä JYP-peliin


Maalit/Scorers:

				1. Erä/Period
				1-0	HIFK	 Olli Ahonen 	
						(Tom Laaksonen, Kari Kalto)
				-----------------------------------------------
				2. Erä/Period
				1-1	Lukko	Leonids Tambijevs 	
						(Harri Sillgren, Kimmo Lotvonen) 
   				2-1	HIFK	Tom Laaksonen 
				-----------------------------------------------
				3. Erä/Period
				3-1	HIFK	Toni Sihvonen 
						(Marko Tuomainen, Toni Lydman) 
		   		4-1	HIFK	Jarkko Ruutu 
						(Mika Nieminen, Kimmo Kuhta) 
		   		5-1	HIFK 	Brian Rafalski 	YV
						(Luciano Borsato, Jan Caloun) 		
	
				Torjunnat/Saves:			
							Yleisöä
							Attendance: 7980
				Jan Lundell   HIFK  5+3+8=16     
    			S.Wallinheimo 	Lukko	8+11+14=33

Notes about goals:

YV = Powerplay
AV = Shorthanded
Tyhjiin = Empty net
RL = Penalty shot

Tulevat matsit/Next games:

SM-Liiga:

				La 19.9.         
            	Jokerit - SaiPa     
            		JYP - HIFK     
            	Lukko - Ilves    
          		Tappara - HPK  
            	TPS - Ässät

Ideoita, kommentteja, ehdotuksia?? Anti tulla vaan!!!


Paluu

Back to english index