10.10. Ilves - HIFK     3 - 1 (0-1,0-0,3-0)

Numerot:

 
1. erä
 
Maalintekijä
Syöttäjät
0-1
HIFK
Markku Hurme
Jan Caloun
YV 
2. erä
 
 
 
 
 
Ei maaleja
 
 
3. erä
 
 
 
1-1
Ilves
Veli-Pekka Hård
Raimo Helminen
 
3-1
Ilves
Timo Willman
Sami Ahlberg
TM 
 
 
 
Yleisöä: 6502
 
 
Maalivahdit 1. erä 2. erä 3. erä Yht.
Vesa Toskala Ilves 8 11 4 23
Jan Lundell HIFK 12 9 10 31
poissa 59.35 - 59.59

Kommentit:

Tasaista vääntöä...

Tässä lahjakkaasti myöhässä oleva lyhyt yhteenveto kauden ensimmäisestä kissapetojen kamppailusta.
Peli oli hyvin tasainen ja olisi paikkojen perusteella voinut kääntyä kummalle tahansa. Molemmat maalivahdit, niin Lundell kuin Toskalakin, onnistuivat hyvin esittäen muutaman todellisen paraatipelastuksen.
Ottelun avausmaalin IFK:lle teki Markku Hurme. Tahtomaali parhaimmasta päästä jossa Make painoi oman reboundinsa ohi Toskalan. Ensimmäisen erän lopulla Ipa sai oman tilaisuutensa kun Jani Nikko, Marko Tuomainen ja Jere Karalahti löysivät itsensä yhtä aikaa jäähypenkiltä. Tässä tilanteessa Tampereen tupsukorvien peli meni aikalailla sekaisin. Maltti puuttui, liekö yliyritystä ja IFK selvisi pälkähästä.
Seuraavia osumia saatiinkin odottaa aina kolmanteen erään asti. Kolmannella minuutilla Ilveksen Veli-Pekka Hård toimitti Raimo Helmisen paluukiekon Janne Lundellin.
Joukkueet taistelivat tasaisesti pisteistä eräm puoliväliin saakka jolloin parrasvaloihin ja eittämättä ottelun ratkaisijaksi päätti astua päätuomari Haajanen.
Kaikki alkoi tästä myöhimmin SM-liigan 10 000 markan arvoiseksi arvioimasta sekuntikellon heitosta jäälle. IFK:n Jarno Kultanen sai kyseenalaisesti jäähyn kampituksesta. Tämän jälkeen Haajanen, IFK:n valmennusjohdon mukaan nostamatta kättään 'varoitukseksi', antoi IFK:lle toisen rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Kun kello lensi jäälle, merkittiin tulostaululle vielä yksi kakkonen lisää.
Tästä vain noin puolen minuutin päästä IFK:n Marko Tuomainen sai suihkukomennon korkeasta mailasta. Tämä(kin) oli Haajaselta lievästi sanoen käsittämätöntä yliregointia. Veken turhaa mailan heiluttelua ei käy kiistäminen, mutta ehdottomasti pelkkä kakkonen olisi tässä tapauksessa ollut oikea tuomio.
Tämän ylivoima-jyrysen tuloksena ei voinut odottaa muuta kuin punalampu syttymistä ja tulihan se sieltä: ottelun voittomaaliksi jääneen osuman teki Timo Peltomaa.
IFK sai vielä pienen mahdollisuuden viimeisellä minuutilla kun Ilves sai jäähyn väärästä vaihdosta. IFK veti Lundellin pois päästen pelaamaan 5:llä 4 vastaan. Kiekko saatiin kyllä hyökkäys alueelle, muttei kunnon tekopaikkaan ja niin loppunumerot 3-1 viimeisteli 'liigan pellepoliisiksikin' tituleerattu Timo Willman, jonka muihin 'meriitteihin' ottelussa kuului Mika Niemisen nenän sekä Luciano Borsaton olkapään telominen, jäähyttä.
Pekka Haajasen surkeaa pillipiiparointia, jossa filmitkin näyttivät iloisesti kelpaavan puolin ja toisin, peli oli ehdottomasti paras ja kovatasoisin näkemistäni. Ilves oli lievästi pelillisesti niskan päällä, mutta ratkaisu olisi voinut syntyä paremmin tälläisen taistelun jälkeen.

SM-liigan tulokset

Takaisin menuun